Dragnea, despre scrisoarea NN: Guvernul să ceară explicații la Ambasada Olandei; conducerea ASF va fi demisă

 

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că „scandalul” generat de scrisoarea companiei NN este de fapt „un fake” pornit de la președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Mișu Negrițoiu, iar Guvernul României ar trebui să ceară explicații de la Ambasada Olandei și de la conducerea ING din această țară.

„În ceea ce privește acest scandal, un fake de fapt, despre naționalizarea pensiilor private este pornit de la domnul Mișu Negrițoiu, care este președintele ASF, care știe foarte bine că în foarte scurt timp Parlamentul va demite toată conducerea ASF pentru că ceea ce se întâmplă acolo e foarte grav și au de suferit clienții români și asigurații români. Pe de altă parte, eu cred că Guvernul României ar trebui să ceară explicații la Ambasada Olandei și la guvernul olandez și la conducerea ING din Olanda pentru că ceea ce a făcut această companie de asigurări în România poate puteau să o facă (…) într-o fostă colonie olandeză. În România nu este pemis așa ceva”, a afirmat Dragnea, la Antena 3.

El a opinat că olandezii ar putea fi „supărați pe corvete”, dar a arătat că este „nepermis” ceea ce a făcut compania NN întrucât „o asemenea informație poate să ducă la prăbușirea unui sistem”.