Grad de ocupare turistică între 65% și 75% de Paște, pe Valea Prahovei

Gradul de ocupare a locurilor de cazare din stațiunile de pe Valea Prahovei pentru perioada sărbătorilor pascale variază între 65% și 75%, autoritățile spunând că turiștii sunt influențați de vremea schimbătoare, dar și de apropierea dintre minivacanța de Paște și minivacanța de 1 Mai.

Șeful Centrului de Informare Turistică Sinaia, Paul Popa, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că în stațiune gradul de ocupate este, în medie, de 65%-75%.

El a explicat că gradul de ocupare este influențat de faptul că, din punct de vedere climatic, momentul nu este foarte bun pentru mersul la munte, întrucât vremea este schimbătoare, pe munte este încă zăpadă, însă nu suficientă pentru schi, iar sărbătorile pascale sunt apropiate de minivacanța de 1 Mai.

Un hotel de patru stele din centrul stațiunii a avut în ofertă un pachet la tariful de 1.250 lei/cameră dublă care a inclus 3 nopți de cazare cu mic dejun bufet inclus, primire tradițională cu ouă roșii, vin și cozonac în Noaptea Învierii, dejun pascal în data de 16 aprilie cu meniu tradițional și program artistic diversificat, tombolă cu premii, program de divertisment pentru copii și acces la centrul SPA.

Conform anunțului publicat pe site-ul hotelului, toate locurile sunt ocupate de Paște.

Un alt hotel de patru stele, situat tot central, are în ofertă pachete la prețuri între 1.850 lei și 2.860 lei, acestea incluzând trei sau patru nopți de cazare în cameră dublă ori apartament cu mic dejun și prânz, primire tradițională în noaptea de Înviere, prânz pascal în data de 16 aprilie cu meniu tradițional și program artistic, tombolă cu premii, iar pentru copii — prânz pascal, petrecere cu Iepurașul Pascal, jocuri, muzică și activități.

În aceeași stațiune, un hotel de trei stele are în ofertă pachete la tarife între 880 lei/cameră/sejur și 1.540 lei, acestea incluzând cazare 3 nopți, cu mic dejun inclus, primire tradițională în noaptea Învierii cu ouă roșii, cozonac, pască și vin, dejun barbecue de sărbătoare cu preparate specifice acestei sărbători și cu muzică de petrecere în data de 16 aprilie, program artistic diversificat, cu muzică live, acces la centrul SPA, iar pentru copii — jocuri interactive, concursuri, eggs painting și surprize de la Iepuraș.

De asemenea, o vilă cotată cu trei stele oferă turiștilor un pachet la 473 lei/persoană care include cazare 4 nopți în cameră dublă, mic dejun, brunch și tombola în ziua de Paște.

Un grad de ocupare similar se înregistrează și la Bușteni și Azuga.

La Bușteni, o vilă de patru stele are în ofertă un pachet turistic la 650 de lei/persoană incluzând 3 nopți de cazare în camera cu vedere la munte, mic dejun continental și mese, întâmpinarea oaspeților după slujba de Înviere cu gustare tradițională pascală și festin culinar tradițional în ziua de Paște.

Tot aici, un hotel de trei stele oferă pachete între 335 lei/loc/sejur și 485 lei/loc/sejur, copiii de până la șase ani având gratuitate la cazare și mic dejun.

La Azuga, un resort de trei stele a scos la vânzare pachete de 450 lei/persoană/loc în cameră dublă, respectiv 380 lei/persoană/loc în cameră dublă, iar un hotel de cinci stele are pachete la prețuri între 548 euro (cameră dublă) și 758 euro (apartament de lux).

Operatorii de turism spun că prețurile sunt comparabile cu cele de anul trecut.