Raluca Turcan: Conducerea SRR – executată politic

Conducerea Radioului Public a fost „executată politic” prin votul dat miercuri în plenul Parlamentului, a declarat președintele interimar al PNL, Raluca Turcan.

„Tocmai am asistat la o execuție politică a Consiliului de Administrație al SRR. Este o realitate. Dacă președintele-director general nu ar fi intrat astăzi în conflict cu dl Dragnea, raportul de activitate ar fi fost unul foarte bun”, a spus Turcan, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

Ea a arătat că este necesară o lege pentru depolitizarea Televiziunii și Radioului publice.

Turcan a criticat și modalitatea de finanțare a celor două instituții publice, susținând că a fost creată „o pârghie suplimentară de manevrare politică”.

„Nu suntem apărătorii fostului director-general, în niciun caz. (…) Însă, ceea ce ați făcut astăzi arată faptul că nu există niciun scrupul”, a spus liderul liberalilor.

Ea a susținut că majoritatea parlamentară dorește să propună pentru funcția de președinte-director general un „PSD-ist sadea”.

„Este inadmisibil să demiteți o conducere care asigura un echilibru și să vreți să puneți director-interimar un PSD-ist sadea, pur-sânge, care a executat de fiecare dată la comandă tot ceea ce ați dorit să faceți prin Comisiile de cultură de la Senat. Ați politizat ICR-ul, a fost trecut cu vederea, ați politizat TVR-ul, acum este rândul Radioului Public. Când o să ajungem ca în țara asta să existe niște instituții reper de care niciun politician să nu aibă curajul să se apropie?”, a afirmat Raluca Turcan.

Și senatorul PMP Traian Băsescu a afirmat că votul în cazul CA al SRR a fost unul politic.

„Anul trecut, pe raportul pe care propuneți să îl respingeți, Radioul de stat a obținut un profit remarcabil. Mai mult decât atât, Radio România este lider de audiență. Am vrut să fac aceste două precizări ca să știm că de fapt dăm un vot politic și nicidecum unul legat de performanțele Consiliului de Administrație”, a spus Băsescu.

Plenul Parlamentului a decis miercuri respingerea rapoartelor de activitate ale Societății Române de Radiodifuziune (SRR) pe anii 2015 și 2016. Președintele de ședință Florin Iordache a explicat că, potrivit legii, respingerea rapoartelor atrage demiterea de drept a Consiliului de Administrație al SRR, urmând să fie numit un director general interimar.

AGERPRES