Nicușor Dan: La alegerile locale parțiale, USR va avea candidați în cel mult 10 unități administrativ-teritoriale

 

Uniunea Salvați România (USR) va avea candidați în cel mult 10 unități administrativ-teritoriale în care luna viitoare se vor desfășura alegeri locale parțiale, a anunțat, vineri, la Tulcea, președintele partidului, Nicușor Dan.

„Probabil vom avea între cinci și 10 candidați. Nu vrem să inventăm candidați acolo unde nu avem organizații”, a declarat, în timpul unei conferințe de presă, președintele USR.

Nicușor Dan a amintit că în urmă cu trei zile, la Târgu Jiu a lansat candidatul la Primărie, Radu Miruță. „Candidatul nostru la primăria Târgu Jiu este o persoană foarte interesantă. Este un inginer în telecomunicații care lucrează din Târgu Jiu pentru o mare companie străină și care predă la Politehnica din București, unde câștigă mai puțin decât cheltuiește cu benzina până acolo”, a precizat Nicușor Dan.

Un alt candidat lansat deja de USR este Radu Samson, care dorește să ocupe funcția de primar al orașului Roman. „Sunt oameni pe care nu-i cunoașteți acum, dar care vor avea un parcurs extraordinar”, a apreciat președintele USR.

Referindu-se la congresul formațiuni, care va avea loc în perioada 12-14 mai și unde vor fi alese persoanele care vor ocupa funcții de conducere, Nicușor Dan a amintit că are trei contracandidați la postul de președinte al partidului.

„Dincolo de micile tensiuni care au apărut, cred că a fost un exercițiu foarte important pentru noi să ne gândim cu toții, și mai ales oamenii care și-au propus proiecte când au candidat, care e viitorul USR. Am citit ce-au propus candidații și am avut de învățat”, a menționat Nicușor Dan.

Proiectul lui pentru USR vizează ca acest partid să ajungă peste doi ani, atunci când va avea loc un nou congres național, al doilea partid din România și să-i anunțe pe candidații din cele 60 de orașe în care acum USR are filialei locale, iar în 2020 România să aibă un premier din membrii acestui partid.

În timpul conferinței de presă, deputatul Ion Stelian a anunțat că cei doi parlamentari constănțeni ai USR vor veni lunar la sediul partidului din Tulcea pentru a se întâlni cu membrii, simpatizanții și voluntarii USR.

„Am decis ca parlamentarii din Constanța să vină periodic în Tulcea și să se întâlnească cu oamenii de aici să le auzim problemele. Cele din Tulcea au anumite specificități și este bine să le preluăm pentru a încerca să facem niște lucruri bune”, a afirmat deputatul Ion Stelian.

De asemenea, conducerea organizației teritoriale a USR a anunțat că îl susține pe Nicușor Dan la funcția de președinte al USR și că la începutul lunii iunie vor avea loc alegeri pentru conducerea organizației.

Guvernul a decis organizarea în 11 iunie a scrutinului local parțial pentru alegerea primarilor în 49 de unități administrativ-teritoriale în care această funcție a rămas vacantă ca urmare a demisiilor unor titulari, situațiilor de incompatibilitate, invalidării mandatelor, decesului sau aplicării unei pedepse privative de libertate. În județul Tulcea vor fi organizate alegeri locale parțiale în comuna Beidaud.