Grindeanu: România este în mod incontestabil una din piețele cele mai profitabile pentru Austria

 

„România este importantă pentru Austria, dar și Austria este importantă pentru România. (…) Austria este al doilea stat ca investiții în România, ceea ce este extrem de important din punctul nostru de vedere. (…) Totodată, România reprezintă pentru Austria una din cele mai importante piețe din punctul de vedere al business-urilor și lucrurilor care se pot dezvolta în țara noastră”, a declarat Grindeanu, la o conferință comună de presă cu Christian Kern, cancelarul Austriei.

Potrivit șefului Executivului de la București, Austria este al doilea mare investitor în România, „în domenii strategice, precum energie, construcții, sectorul bancar, asigurări și nu numai”. „Țara noastră este în mod incontestabil una din piețele cele mai profitabile pentru Austria în Europa Centrală și de Est”, a spus Grindeanu.
Premierul a subliniat că își dorește întărirea relațiilor economice dintre cele două țări.

„Vom avea o discuție extrem de importantă, (…) cea de la Camera Economică a Austriei, unde vom avea discuții cu investitorii deja prezenți în România sau cu cei care vor dori să investească în viitor în țara noastră. (..) O să le spun că în acest moment țara noastră este una dintre cele mai prietenoase, economic, țări din Uniunea Europeană. Taxele sunt extrem de reduse, rata de creștere a economiei românești — anul trecut a fost cea mai mare (…) din Europa, sperăm și anul ăsta să rămânem pe același loc fruntaș. Vom încerca să (…) îmbunătățim cadrul economic, astfel încât investițiile în economia noastră să crească și să fie din ce în ce mai solide”, a explicat Grindeanu.

La rândul său, cancelarul Kern a afirmat că România este un partener important pentru Austria din punct de vedere cultural și politic, dar și din punct de vedere economic.

„Austria este pe locul al doilea ca investitor în România. Sunt 10 miliarde de euro care sunt investiți. Anul trecut s-au investit peste două miliarde de euro și am văzut că a fost o creștere evidentă în România, care va fi chiar mai bună în viitorul an. Situația este că firmele austriece au o evoluție foarte bună, mii de locuri de muncă depind de acestea. De asemenea, și evoluția din Europa ne arată că avem confruntări importante. Dorim ca Europa să fie într-o situație stabilă, să evolueze din punct de vedere al bunăstării mai ales și România să evolueze în termeni de bunăstare”, a spus Kern.