Premiile Grammy se întorc la New York în 2018

Următoarea ceremonie de acordare a Premiilor Grammy, trofeele industriei muzicale din Statele Unite, va avea loc în 2018 la New York – o premieră din 2003 pentru acest eveniment desfășurat în mod tradițional în Los Angeles, informează AFP.

Cu ocazia celei de-a 60-a ediții a Premiilor Grammy, asociația sectorului muzical din Statele Unite, Recording Academy, a decis ca gala să fie găzduită de Madison Square Garden, faimoasa sală din New York, la 28 ianuarie 2018, potrivit unui comunicat publicat marți.

Pentru a promova evenimentul, Recording Academy i-a încredințat actorului și regizorului newyorkez Spike Lee realizarea unui scurt metraj care evocă importanța New York-ului în lumea muzicii.

„New York-ul este mai mult decât un oraș, este un oraș al muzicii”, scandează acesta în Madison Square Garden la finalul filmulețului de promovare în care regăsim mai multe nume celebre ale muzicii newyorkeze, printre care DJ Grandmaster Flash, rapperul Q-Tip, muzicianul Nile Rodgers, cântăreața Cyndi Lauper și artistul Tony Bennett.

Potrivit Recording Academy, beneficiile economice ale organizării Premiilor Grammy la New York se ridică la 200 de milioane de dolari.

Ceremonia a avut loc de multe ori la New York, ultima dată în 2003, pentru a sărbători cea de-a 45-a sa aniversare, tot la Madison Square Garden.

De atunci, Premiile Grammy au fost decernare în fiecare an la Staples Center din Los Angeles.