Efectivul de personal feminin din MApN este de 17 la sută

Efectivul de personal feminin din Ministerul Apărării Naționale (MApN) este de 17 la sută, dintre care șase procente îl reprezintă personal militar de toate gradele, încadrat în cele trei categorii de forțe ale armatei, inclusiv femei care au obținut gradul de general, informează MApN într-un comunicat transmis AGERPRES.

Informația a fost transmisă în contextul în care, marți și miercuri, la Palatul Cercului Militar Național din București se desfășoară conferința internațională cu tema „Diseminarea problematicii de gen în rândul leadership-ului din domeniul securității și apărării”.

În acest sens, MApN precizează că, în România, promovarea în ierarhia militară se face exclusiv pe baza competențelor profesionale, fără discriminare de gen, neexistând prevederi legislative care să interzică accesul personalului feminin în anumite domenii.

Conferința a fost deschisă de secretarul de stat pentru politica de apărare și planificare, Mircea Dușa, care a subliniat că principalul obiectiv al reuniunii îl constituie cunoașterea aprofundată a modalităților de recrutare și evoluție în carieră a femeilor, dar și a implicațiilor determinate de liderii femei asupra organizației militare.

Evenimentul are loc sub egida Procesului Reuniunii Miniștrilor Apărării din Europa de Sud-Est (SEDM) și participă reprezentanți ai ONU și ai NATO, precum și ai altor organizații internaționale cu experiență relevantă în implementarea dimensiunii de gen.

România, prin MApN, este națiune-lider a proiectului „Femei Lider în domeniul Securității și Apărării”.