Dragnea: Nu este un CExN făcut pentru cineva sau împotriva cuiva, deciziile se vor lua democratic

 

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri că ședința Comitetului Executiv Național al partidului nu este organizată împotriva cuiva, ci vizează analiza implementării programului de guvernare și măsurile care se impun pentru recuperarea întârzierilor din acest program.

„Avem un CEx unde se va analiza un raport de evaluare la care s-a lucrat o perioadă. Va fi în special o analiză a cifrelor, a stadiului de implementare a acestui program de guvernare. Nu este un Comitet Executiv Național făcut pentru cineva sau făcut împotriva cuiva. Deciziile care se vor lua la CEx se vor lua democratic și vor fi făcute publice”, a precizat Dragnea, înaintea reuniunii.

El a mai spus că întârzierile înregistrate în aplicarea programului de guvernare trebuie făcute publice întrucât guvernarea trebuie să fie transparentă.

„Eu le-am spus colegilor mei că acest raport de evaluare va fi făcut public. Sunt unii colegi care de bună credință mi-au spus că poate nu e bine să facem asta, dar îmi asum, pentru că noi nu trebuie să guvernăm pe ascuns, guvernăm pentru oameni. Trebuie să fie o guvernare total transparentă. Întârzierile de astăzi trebuie să fie știute de toată lumea și trebuie să propunem ulterior acestui CEx care sunt măsurile pentru a recupera rapid aceste întârzieri, pentru a face modificările necesare care vor reieși în urma acestei discuții în Comitetul Executiv Național”, a adăugat liderul social-democraților.