Ambasadorul Ungariei la Chișinău își încheie misiunea diplomatică în R. Moldova

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Ungariei în Republica Moldova, Mátyás Szilágyi, cu prilejul încheierii misiunii sale diplomatice în Republica Moldova, relatează MOLDPRES citînd Serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE.

Ministrul Galbur a adresat mulţumiri diplomatului ungar pentru contribuţia sa directă la aprofundarea dialogului politic între ţările noastre și la consolidarea relațiilor de prietenie moldo-maghiare.

În contextul vizitelor la nivel înalt, organizate pe durata mandatului ambasadorului Szilágyi, şeful diplomației de la Chişinău a subliniat că acestea reprezintă o confirmare a prieteniei şi parteneriatului solid dintre cele două state.

La rîndul său, diplomatul ungar a menţionat că ţara sa sprijină ferm bunul mers al reformelor în Republica Moldova şi va depune eforturi pentru obţinerea unei perspective clare de integrare europeană a ţării noastre.

La întrevedere au mai fost discutate aspecte ce ţin de evoluţiile politice interne şi regionale, fiind relevate priorităţi de colaborare în cadrul forurilor internaţionale.