Daniel Constantin: Bomba acestui Executiv este cu siguranță noul program de guvernare

 

Deputatul Daniel Constantin își dorește ca premierul Mihai Tudose să performeze, el precizând că nu a participat joi la votul de învestitură pentru că este un nou guvern Dragnea-Tăriceanu, ”după modul în care marea parte a miniștrilor se raportează orbește la conducerea partidului”.

”Sunt însă câteva motive pentru care am decis, alături de colegii mei, să nu participăm la votul de învestitură: 1. Avem de-a face cu un nou guvern Dragnea-Tăriceanu, după modul în care marea parte a miniștrilor se raportează orbește la conducerea partidului!!! 2. Calitatea profesională — nu aveam pretenții de la ALDE — evident că acolo avem de-a face cu interese personale și nepotisme — dar PSD a fost întotdeauna renumit pentru resursa umană de care dispunea! Prin compoziția guvernamentală tocmai opusul acestui lucru îl transmite — că este un partid care nu mai are de unde! Am mulți prieteni acolo și știu că lucrurile nu stau așa și mă întreb de ce doresc oare să piardă această imagine câștigată în timp?! 3. Bomba acestui guvern este cu siguranță noul program de guvernare! 22 de milioane de români vor trebui să completeze declarații anuale de patrimoniu. Cam același lucru cu declarațiile de avere ale politicienilor și ale funcționarilor. Numai că de această dată, prin generalizare, acest lucru amintește de celebra Lege 18 din perioada comunistă”, a scris fostul vicepremier, pe pagina sa de Facebook.

 

Totodată, el spune că dispariția pilonului II de pensii era un mijloc prin care Guvernul încerca să aducă anual la buget, la mâna Ministerului de Finanțe, aproximativ 6,7 miliarde de lei din economiile de pensii ale cetățenilor.

”Noul ministru de Finanțe a intrat în politică de astăzi — a anunțat măsura și a fost taxat imediat de „partid” — cineva trebuie sacrificat întotdeauna dacă iese rău!!! Văd că se vorbește de impozit diferențiat! Regresiv/ nu progresiv spun tare cei care îl introduc. Poate vă amintiți momentul din ianuarie în care Liviu Dragnea nega o afirmație a mea în acest sens, citată din programul de guvernare PSD!!! Iată că la 5 luni de la acel moment, același Liviu Dragnea îl introduce! Toate acestea și nu numai se traduc prin lipsa de predictibilitate fiscală! Adică exact ce nu-și doresc investitorii români și străini!”, conchide Daniel Constantin.