Ponta: Sper ca premierul Tudose să „îngroape” și cealaltă trăznaie numită „impozitul pe gospodărie”

 

Fostul premier Victor Ponta a apreciat luni faptul că nu se schimbă sistemul de impozitare, adăugând că speră ca prim-ministrul Mihai Tudose să „îngroape” și „impozitul pe gospodărie”.

„Mă bucur că rațiunea a câștigat și nu se schimbă sistemul de impozitare — sper ca Premierul Tudose să ‘îngroape’ și cealaltă trăznaie numită ‘impozitul pe gospodărie’!!! Avem nevoie doar de stabilitate legislativă și de un ANAF nepolitizat care să combată evaziunea fiscală. Mai sper să terminăm cu acest sistem care face numai rău unei bune guvernări — Dragnea anunță în fiecare zi de la partid câte o gogoașă umflată că să arate că el e ‘Șeful’ și premierul (Grindeanu sau acum Tudose) transpiră să o respingă cât mai delicat că să nu se supere prea tare!”, a scris Ponta, pe Facebook

El a completat că o guvernare eficientă se face „cu măsuri economico-fiscale stabile și predictibile”.

„O guvernare eficientă se face doar cu autoritatea Prim-Ministrului acceptată și respectată, cu măsuri economico-fiscale stabile și predictibile și cu miniștri puși pe criterii de competență (nu de slugărnicie față de ‘Șeful Suprem’ sau de apartență la TelDrum sau CJ Teleorman)”, a afirmat Victor Ponta.

Premierul Mihai Tudose a anunțat, luni, după ședința coaliției de guvernare, că impozitul pe cifra de afaceri nu va fi aplicat, menționând că vor fi găsite alte mijloace ca actorii economici „care au impresia că sunt mai deștepți ca statul să nu mai fie”.

„Nu aplicăm impozitul pe cifra de afaceri. Aici, eu m-am grăbit un pic și v-am spus de la Bruxelles că am văzut simulările și am luat decizia că nu se poate implementa. Eu am luat această decizie pe baza discuției și a materialelor pe care mi le-a dat ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa. Chiar pe avion am luat decizia, la dus, trei ore am stat împreună și am vorbit despre acest lucru. Azi am prezentat și coaliției argumentele care au stat la baza acestei decizii și considerați încheiat acest subiect”, a explicat Tudose.