Breaking News

EXECUTAREA ORDINELOR ȘI NU A LIDERILOR POLITICI

 

Pe surse circulă o știre care nu-ți poate provoca decât amețeli din categoria celor comune cu spânzuratul cu capul în jos deasupra prăpastiei colcăitoare. Subiectul principal nu poate fi altul decât Liviu Dragnea, cel care a reușit să ocupe primele zece rânduri ale știrilor de maxim interes. De această dată prin știre și nu prin comentariu Liviu Dragnea joacă rolul victimei care trage după el o întreagă cohortă a statului polițienesc de cea mai joasă speță.

Un anume ofițer SPP aduce mărturisirea momentului în care actualul lider PSD a fost obligat să-și dea demisia din fruntea Ministerului Afacerilor Interne, pe când Traian Băsescu era președintele țării.

Fostul șef al SPP, Dumitru Iliescu, susține că are informații conform cărora Dragnea fusese chemat de Băsescu la Cotroceni și i s-a cerut să numească niște oameni de-ai lui în funcții cheie, iar o tabără din SRI a ordonat să i se facă lui Dragnea două dosare penale, pentru a-l avea la mână (sic!)

„Ce i se întâmpla acum domnului Liviu Dragnea nu este deloc întâmplător. Și domnia sa ca și ceilalţi lideri importanţi ai PSD, de la nivel central sau local, au fost permanent ţinte ale serviciilor secrete, care au acţionat și acţionează după un plan bine elaborat. Vă întrebaţi desigur ce l-a determinat pe domnul Liviu Dragnea să se retragă din funcţia de ministru de interne, după 10 zile de la preluarea acestui portofoliu. Înainte de a-l numi, Președintele Traian Băsescu l-a chemat la Cotroceni unde i-a pus câteva condiţii, printre care și numirea unor persoane, agreate de el, în conducerea MAI. Deşi Liviu Dragnea a acceptat iniţial condiţiile, conducerea SRI, pentru mai multa siguranţa, a dispus, unor procurori din DNA, să-i redeschidă acestuia două dosare penale, cu fapte de corupţie, care fuseseră soluţionate anterior cu NUP. Am fost informat despre această operaţiune chiar de o persoana din SRI, prezentându-mi-se și dovezi in acest sens. I-am informat despre situaţia creata pe domnul Mircea Geoană si pe domnul Adrian Năstase, cu care Liviu Dragnea avea o relaţie apropiată. Adrian Năstase mi-a sugerat sa am o discuţie cu Liviu Dragnea. M-am întâlnit cu domnia sa într-un salon de protocol la Senat și i-am relatat despre acţiunea ce i s-a pregătit. I-am spus că nu eu sunt cel care decide ce să facă, ci Domnia sa, care în acel moment avea la dispoziţie și instrumentele cu care să verifice veridicitatea informaţiilor primite. Dacă, în urma verificărilor, acestea se confirmau atunci, după părerea mea, avea doua posibilităţi. Să rămână la conducerea MAI și sa execute dispoziţiile Preşedintelui Traian Băsescu, în detrimentul partidului (inclusiv sprijinirea acestuia în campania electorala pentru alegerile prezidenţiale), în caz contrar preşedintele putând oricând să-l suspende din funcţie, cum procedase de altfel și cu alţi miniştri. În această situaţie nu mai putea reveni în funcţia de Preşedinte al CJ Teleorman. A doua posibilitate era aceea de a se retrage din funcţia de ministru și de a reveni la conducerea CJ Teleorman, situaţie în care, cu siguranţa, scădeau interesul și presiunea asupra sa și apropiaţilor săi. Eu i-am recomandat sa opteze pentru a doua varianta”, susține Dumitru Iliescu, citat de Stiripesurse.

Am redat această știre, chiar și numai pentru că are un expeditor care poate fi foarte ușor de verificat. Nu ni se spune din nou că din hăul nemulțumirilor de pe scena politică s-a auzit deodată un muget, un strigăt, pentru ca, în cele din urmă, să ne șoptească cineva la ureche, ceea ce ne-a spus, cu nume și prenume, generalul Dumitru Iliescu, încă pe atunci directorul SPP.

Fostul șef al SPP, Dumitru Iliescu, susține că Liviu Dragnea trece acum printr-un scenariu asemănător, fiind convins că liderul PSD este vânat de serviciile secrete pentru a fi eliminat din viața politică.

Trăim într-o țară imprevizibilă în care legea devine o marfă similară cu vinetele sau castraveții, cu pătrunjelul sau morcovul. Mercurialul, ce stabilește prețul vânzării legii mai alege și cine are acces la acest gen de tranzacții căci, spre deosebire de produsele agroalimentare, acest la această nouă marfă au doar unii în detrimentul celorlalți.  Ceea ce se întâmplă cu poliția politică aservită sistemului este un semn de slăbiciune a democrației dâmbovițene și o cale de acces și de acțiune a celor care și-au permis să pună mâna pe decizie, chiar dacă acesta nu era apanajul lor. Ei, trebuiau doar să execute ordinele și nu să execute liderii politici, adversarii intereselor lor sau ale celor dictate din exteriorul țării numele și prenumele celor incomozi pentru interesele sistemului și nicidecum ale țării.

ADI CRISTI