S-a încheiat perioada de înscrieri la admitere la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași cu un număr record de înscrieri: în total, au fost depuse 13.128 de dosare. Astfel, la licență s-au depus 10478 de dosare, cea mai mare cifră înregistrată în perioada 2010 – 2017, iar la studii de master 2348. Acestora li se adaugă alte 302 dosare depuse la extensiunile din Bălți și Chișinău ale UAIC, pentru studii de master și licență.

Tot în premieră, numărul înscrierilor online a depășit 1500 de dosare, în timp ce în anii trecuți cifra a ajuns până în jurul a 800 de dosare.

La studii de licență, concurența generală pe universitate a fost de 2,7 candidați pe loc, înregistrându-se o concurență foarte mare la specializările Psihologie, Comunicare și Relații publice și Asistență Socială.

„Suntem onorați că atât de mulți candidați au ales Universitatea noastră. Este un semnal de încredere în eforturile noastre de permanentă adaptare la cerințele pieței muncii, de îmbunătățire a ofertei de practică și de a ne menține în topurile internaționalizării și cercetării”, a declarat prof.univ.dr. Mihaela Onofrei, ordonator de credite al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. „În plus, le mulțumim studenților voluntari, profesorilor și tuturor angajaților care s-au implicat în promovarea ofertei educaționale și în buna desfășurare a înscrierii”, a adăugat prof. Mihaela Onofrei.

În următoarele trei zile, facultățile vor afișa listele cu studenții admiși, după care candidații acceptați sunt așteptați să își confirme înscrierea la studii și să semneze contractul de studii cu facultatea pe care o aleg.

Numeroase facultăți au deja ocupate locurile la buget încă din această sesiune de înscrieri, dar pentru locurile rămase neocupate, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” va organiza o a doua sesiune de înscrieri, în perioada 7-9 septembrie. Numărul de locuri disponibil la admiterea din toamnă va fi făcut public la finalul lunii august, fiind dependent de numărul de candidați care vor semna contractul de studii în perioada următoare.

Proaspeților boboci, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” le-a pregătit un „curs intensiv de început de studenție”. În perioada 1-3 octombrie, va avea loc „Bun venit la UAIC”, un eveniment destinat studenților din anul I și menit să îi ajute să se integreze cât mai rapid și mai ușor în viața universitară.

Noii studenți ai Universității vor fi întâmpinați de colegi mai mari, asociații studențești, angajați ai Universității și reprezentanți ai instituțiilor de cultură și angajatorilor din Iași. În ultima zi de vacanță și primele două zile de studenție, bobocii vor găsi în fața Universității puncte de informare, de unde vor putea ridica gratuit kitul de orientare în studenție. Acesta constă într-o agendă săptămânală personalizată, o mapă ce conține harta campusului, pliante de la serviciile universității și alte instituții din Iași. În plus, vor fi organizate pentru studenți tururi ale orașului, precum și vizite ghidate la Muzeul Universității și Biblioteca Centrală Universitară.

Candidații care deja au scăpat de emoțiile rezultatelor se pot înscrie de pe acum pentru evenimentul din toamnă pe www.bunvenit.uaic.ro.