Rovana Plumb: Au fost semnate contracte în domeniul transporturilor de 2 miliarde de euro săptămâna trecută

Ministrul delegat pentru fonduri europene, Rovana Plumb, a anunțat, joi, că au fost semnate contracte în domeniul transporturilor de 2 miliarde de euro, iar declarațiile în ceea ce privește cererile de rambursare vor fi transmise către Bruxelles.

„Au fost semnate contracte în domeniul transporturilor de 2 miliarde de euro, săptămâna trecută, ceea ce înseamnă că declarațiile în ceea ce privește cererile de rambursare vor fi transmise către Bruxelles, astfel încât să putem în două luni, maxim, maxim undeva după 15 septembrie, să avem 600 de milioane intrați în țară. În tot acest timp, se lucrează pentru semnarea contractelor”, a declarat Rovana Plumb la începutul ședinței de Guvern de joi.

Potrivit ministrului delegat pentru fonduri europene, s-a ajuns în prezent la o rată de contractare de 19%.

„Am ajuns la o rată de contractare de la 10%, cum vă anunțam acum două săptămâni în ședință, astăzi am ajuns la o rată de contractare de 19% și accelerăm, astfel încât să evităm decomiterea și să ne atingem țintele pe care ni le-am propus până la sfârșitul anului, desigur împreună cu Ministerul Agriculturii”, a afirmat Plumb.