Republica Moldova: Igor Dodon acuză Partidul Democrat pentru faptul că Dmitri Rogozin nu a putut ateriza la Chișinău

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a acuzat vineri Partidul Democrat (PD) că ar fi organizat acțiuni care au împiedicat aterizarea la Chișinău a avionului cu care călătorea vicepremierul rus Dmitri Rogozin, informează Unimedia.

”Noi asistăm astăzi la un show rusofob fără precedent, care este îndreptat spre distrugerea relațiilor moldo-ruse. O să le iasă pe ochi acest show. Și mă refer la cei din Partidul Democrat”, a declarat Dodon într-o conferință de presă, adăugând că Partidul Democrat și Chișinăul reprezintă ”doar un pion al unui joc politic”.

Dodon l-a acuzat pe deputatul român din Republica Moldova Constantin Codreanu că ar fi organizat manifestațiile de la aeroportul din Chișinău, unde mai mulți unioniști au protestat față de vizita lui Rogozin în Republica Moldova.

Potrivit lui Dodon, guvernul și majoritatea parlamentară de la Chișinău ”încurajează” ceea ce el a numit ”acțiuni absolut scandaloase numai pentru a fi pe placul patronilor americani”.

Avionul cu care Rogozin se îndrepta spre Chișinău a făcut cale întoarsă vineri, după ce România a interzis aeronavei în care se afla vicepremierul rus survolarea spațiului său aerian. Potrivit Aeroportului Internațional Chișinău, avionul a fost redirecționat către Minsk, după ce a survolat un timp spațiul aerian al Ungariei.