PER cere premierului Tudose să trimită un corp de control la Ministerul Transporturilor

Partidul Ecologist Român (PER) îi solicită premierului Mihai Tudose trimiterea unui corp de control la Ministerul Transporturilor pentru a înlătura sau confirma suspiciunile privind costuri mari anunțate de ministrul de resort, Răzvan Cuc, pentru construcția autostrăzii Pitești – Sibiu.

„Partidul Ecologist Român îi solicită prim-ministrului, Mihai Tudose, să se implice de urgență în prevenirea unor fapte de sustragere a banului public la Ministerul Transporturilor, problematică pe care PER o suspectează și a semnalat-o în ultima lună. Întrucât costurile de construcție a autostrăzii Pitești — Sibiu nu rezultă nici măcar după argumentele prezentate de directorul CNAIR, PER îi solicită domnului prim-ministru să trimită un corp de control la Ministerul Transporturilor pentru a lămuri situația și a înlătura/confirma aceste suspiciuni. Cifrele uriașe anunțate de către domnul Ministru Cuc par a reprezenta costul a patru autostrăzi de acel tip, având în vedere că prețul pe km de autostradă, în zona de deal, este de 4 milioane de euro. Cea mai scumpă variantă executată în sistem tunel, cu două sensuri de autostradă, este de aproximativ 27 de milioane de euro”, a declarat președintele PER, Dănuț Pop, potrivit unui comunicat de presă transmis, marți, AGERPRES.

Potrivit lui Pop, ignorarea solicitării PER va fi interpretată „ca o complicitate la furtul din banii publici”.

„La ce se referă suma exagerată anunțată oficial de Ministerul Transporturilor? Situațiile de genul acesta în care există suspiciunea că s-ar putea face manevre ar trebui să fie în vizorul DNA, printr-o direcție de control-prevenție. Nu putem aștepta ca ei să fure pentru a-i putea prinde. România nu are nevoie de politicieni în pușcărie și nici de tunuri financiare date statului, are nevoie de o transparentizare a cheltuielilor banilor publici și o justiție corectă. Refuzul sau ignorarea solicitării noastre de către prim-ministrul Mihai Tudose va fi interpretată de PER ca o complicitate la furtul din banii publici (subminarea economiei naționale)”, a adăugat Dănuț Pop.