Turcan: Nicio prevedere constituțională nu este îndeplinită pentru convocarea sesiunii parlamentare extraordinare

Prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan susține că niciuna dintre prevederile constituționale nu este îndeplinită pentru întrunirea Camerei Deputaților și a Senatului în sesiune extraordinară, precizând că liberalii vor participa la această sesiune dacă sunt întrunite toate cerințele din Constituție.

„PSD anunță că mâine ‘dorește’ o sesiune extraordinară. Doar că în baza art. 66 din Constituția României, Camera Deputaților și Senatul se întrunesc în sesiuni extraordinare: la cererea președintelui României, a Biroului permanent al fiecărei Camere ori a cel puțin o treime din numărul deputaților sau senatorilor. Niciuna din prevederile constituționale nu este îndeplinită. PSD — ALDE trebuie să înțeleagă că nu pot considera facultativă Constituția României”, a declarat luni, pentru AGERPRES, Raluca Turcan.

Ea spune că PNL va participa la ședința extraordinară a Legislativului dacă aceste cerințe constituționale sunt îndeplinite.

Camera Deputaților și Senatul au fost convocate pentru marți în sesiune parlamentară extraordinară, a anunțat luni președintele Camerei superioare a Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu. „Am să încep cu anunțul privitor la convocarea celor două Camere ale Parlamentului în sesiune extraordinară, ca urmare a faptului că Guvernul a adoptat o serie de ordonanțe de urgență în săptămâna care a trecut și, așa cum este prevederea constituțională, avem obligația ca în termen de maximum cinci zile să convocăm sesiunea extraordinară. Mâine (marți — n.r.) la Senat, Biroul permanent este convocat pentru ora 14,00 și plenul pentru ora 15,00, iar la Camera Deputaților — Biroul permanent la ora 11,00, plenul pentru ora 15,00, fiecare cu ordonanțele de urgență în care suntem primă Cameră sesizată”, a explicat Tăriceanu la finalul ședinței coaliției de guvernare.