Ministrul Economiei Comertului si Turismului, Mihai Tudose participa la Reuniunea Reprezentantilor Ministerului Economiei Comertului si Turismului din Reteaua Externa, organizata de Ministerul Economiei Comertului si Turismului, in Bucuresti, luni, 6 iulie 2015. MARIUS DUMBRAVEANU / MEDIAFAX FOTO

Premierul Tudose: Vizita președintelui Franței în România este extrem de importantă pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale

Vizita președintelui Franței în România este extrem de importantă pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale, îndeosebi în domeniul economic, și pentru consolidarea cooperării în plan european, a afirmat prim-ministrul Mihai Tudose, potrivit unui comunicat al Guvernului, remis joi AGERPRES.

Conform sursei citate, premierul va oferi, joi, un dejun de lucru în onoarea președintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron, aflat în vizită în România, ca parte a turneului regional pe care îl efectuează în aceste zile.

„Vizita președintelui Franței în România este extrem de importantă pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale, îndeosebi în domeniul economic, precum și pentru consolidarea cooperării în plan european, în dosarele de interes major pentru ambele părți”, a subliniat Tudose.

Potrivit comunicatului, la dejunul de lucru vor fi abordate aspecte privind cooperarea în sectoarele economic, energetic, cercetare și cultural.

Premierul va prezenta progresele economice ale țării noastre, măsurile luate de Guvern în acest domeniu și oportunitățile de investiții, în condițiile în care România a înregistrat în trimestru al doilea o creștere economică de 5,9%, cea mai mare din UE, precizează sursa citată.

„Aderarea României la Spațiul Schengen este un alt subiect de interes, având în vedere că țara noastră îndeplinește condițiile tehnice, decizia fiind în acest moment la nivel politic, iar țara noastră se bazează pe sprijinul constant al partenerului tradițional, Republica Franceză”, se mai arată în comunicat.

Conform sursei citate, șeful Executivului va exprima interesul Guvernului de la București pentru continuarea dialogului susținut în pregătirea Președinției României a Consiliului UE, pornind de la expertiza Franței în domeniul afacerilor europene.

„Pregătirea Sezonului cultural România — Franța, desfășurat în perioada 1 decembrie 2018 — 30 iunie 2019, care va marca Centenarul creării României moderne și va oferi șansa unei mai bune cunoașteri a țării noastre în plan extern, se va afla între subiectele dejunului de lucru”, relevă comunicatul.

Delegația română condusă de prim-ministrul Tudose este compusă din ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, ministrul Economiei, Mihai Fifor, ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu, rectorul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Sorin Cîmpeanu, membru al Camerei Deputaților, și consilierii de stat Florin Vodiță, Gabriel Andronache și Felix Rache.

Din delegația franceză condusă de președintele Macron fac parte ministrul Afacerilor Europene, Nathalie Loiseau, ambasadoarea Franței în România, Michele Ramis, șeful Statului Major particular al Președintelui, amiral Bernard Rogel, consilierii Philippe Etienne, Clement Beaune, Barbara Frugier, Nicolas Jegou, se mai arată în comunicat.