Ministrul Economiei Comertului si Turismului, Mihai Tudose participa la Reuniunea Reprezentantilor Ministerului Economiei Comertului si Turismului din Reteaua Externa, organizata de Ministerul Economiei Comertului si Turismului, in Bucuresti, luni, 6 iulie 2015. MARIUS DUMBRAVEANU / MEDIAFAX FOTO

 Premierul Mihai Tudose, invitat luni în plenul Camerei Deputaților

Premierul Mihai Tudose ar urma să vină luni în plenul Camerei Deputaților, la ‘Ora prim-ministrului’, pentru a prezenta starea economiei.

 

Decizia a fost luată vineri de Biroul permanent al Camerei Deputaților, la solicitarea grupului parlamentar al PNL.

„La solicitarea grupului parlamentar liberal, luni, 4 septembrie, premierul Mihai Tudose va veni în plenul Camerei Deputaților la „Ora prim-ministrului” pentru a oferi răspunsuri cu privire la starea economiei românești. Există foarte multe semne de îngrijorare generate de o serie de dezbateri și de informații apărute în spațiul public, unele dintre ele lansate chiar de premierul Tudose, care par că vor conduce România într-o criză similară celei din 2008 — 2009. În momentul de față suntem într-o situație care trebuie explicată de la vârful Guvernului, pentru că avem creștere economică, în același timp avem un deficit în creștere și încasări slabe la bugetul statului. Avem investiții aproape zero, fonduri europene aproape zero și cheltuieli care trebuie să fie suportate din ceva”, a afirmat liderul grupului PNL, deputatul Raluca Turcan.

Ea a mai spus că, de aceea, „cu forța și tăria declarațiilor publice din Parlamentul României, premierul Mihai Tudose trebuie să prezinte starea exactă a economiei Românești, a investițiilor pe fiecare minister, execuția bugetară pe fiecare minister și pe întregul Guvern”.