Kristine Opolais va susține un recital în cadrul Festivalului Enescu; Dmitri Hvorostovsky-absent din cauza unor probleme medicale

Cunoscuta soprană letonă Kristine Opolais va susține un recital în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”, a anunțat sâmbătă directorul executiv al evenimentului, Mihai Constantinescu, director ARTEXIM.

„Din păcate, am și o veste proastă: maestrul Hvorostovsky (n.r. baritonul Dmitri Hvorostovsky), din motive pe care, bănuiesc, și dumneavoastră le știți, a fost nevoit să-și anuleze participarea pentru următoarele concerte, inclusiv concertul din România. În locul maestrului Hvorostovsky — cei de specialitate se vor bucura — va veni Kristine Opolais, cu un recital deosebit”, a spus Constantinescu.

El a menționat că Opolais ar putea interpreta și o lucrare a lui George Enescu.

„Doamna Opolais este o soprană foarte cunoscută în acest moment, cu un repertoriu vast. I-am propus, în ultimul moment, și o lucrare de George Enescu, dacă o va putea face în timpul scurt pe care îl are de pregătire. A acceptat cu foarte mare bucurie prezența pentru prima dată în București și mai ales această înlocuire a lui Hvorostovsky. Așa cum va prezenta în curând, ea este alături de el în aceste momente pe care le va trece, sunt sigur, cu bine”, a mai spus Mihai Constantinescu.

Prezența sopranei Kristine Opolais pe scena evenimentului de la București suplinește absența baritonului de renume mondial din Rusia Dmitri Hvorostovsky, care și-a anulat concertele în urma unor probleme medicale. Opolais va concerta pe 22 septembrie la Ateneul Român, seară în care era programat recitalul baritonului rus.

Kristine Opolais este una dintre cel mai populare soprane de pe scena internațională, concertând la Metropolitan Opera New York, Wiener Staatsoper, Deutsche Staatsoper Berlin, Teatro a la Scala, Opera House Covent Garden. Artista colaborează cu dirijori precum Daniel Barenboim, Antonio Pappano, Sir Simon Rattle, Fabio Luisi, Kiril Petrenko și Semyon Bychkov.