World Education Fair: Zeci de instituții de învățământ își vor prezenta oferta la București

Universități, licee și centre de limbi străine din toată lumea își vor prezenta ofertele educaționale la București și în mai multe orașe din țară la cea de-a XXVII-a ediție World Education Fair (WEF).

Seria de evenimente va debuta la Timișoara pe 22 septembrie (Hotel Timișoara)și va continua la București în zilele de 23 și 24 septembrie (Athenee Palace Hilton). Pe 25 septembrie, WEF va ajunge la Iași (Hotel Internațional Iași), pe 27 septembrie la Galați (Hotel Vega), iar pe 28 septembrie la Constanța (Hotel IBIS).

„În ciuda situației internaționale nefavorabile, anul trecut a crescut cu 12% numărul de studenți români în Marea Britanie. Majoritatea se angajează imediat după terminarea studiilor în domeniul în care s-au pregătit. Pe parcursul a nouă ani consultantul educațional IntegralEdu a consiliat peste 10.000 de tineri din România interesați de studii în străinătate. La nivel internațional, grupul de firme Integral, care sărbătorește peste 25 de ani de activitate, a consiliat peste 100.000 de familii din Europa de Sud-Estul Europei. Cei mai mulți dintre aceștia au ales ca destinații de studiu Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Elveția, SUA”, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.

Potrivit managerului Departamentului „Universități în străinătate” din cadrul IntegralEdu, Ana Maria Papp, statisticile arată un interes tot mai ridicat al tinerilor români de a se orienta către învățământul universitar din afara țării.

„Pentru a ne face o idee de cât de mult a evoluat acest interes de la intrarea României în UE până azi, putem da exemplul Olandei, unde de la 89 de studenți, câți erau în 2007, anul trecut s-a ajuns la peste 1.600 de studenți. De asemenea, statisticile recente accesate de IntegralEdu arată că, anul trecut, pentru universitățile britanice au aplicat cu 12% mai mulți români decât în 2015. Din discuțiile pe care le-am avut până acum cu acești tineri, am observat că una dintre motivațiile care-i împing să aleagă o facultate din străinătate este siguranța că-și vor găsi mai ușor un loc de muncă după absolvire atât în străinătate, cât și în România”, a declarat Papp.

Organizatorii târgului că în acest an s-a înregistrat o creștere de 30% a numărului de elevi care au plecat într-o tabără educațională din străinătate prin intermediul IntegralEdu. Pe primul loc, în topul destinațiilor preferate a rămas Marea Britanie, urmată de Germania, Elveția, Spania și Portugalia.

„Aproximativ o treime dintre copiii trimiși în tabere provin din rândul clienților fideli și în fiecare an mai pleacă undeva, unii schimbând destinația, alții tipul de activități. Este interesant că în ultimii trei ani am avut o creștere de peste 53% în rândul elevilor din primele trei clase de liceu (15-17 ani). Acest fapt ne face să credem că în următorii ani ar putea crește și procentul elevilor plecați în tabere educaționale care vor opta să-și continue studiile universitare acolo”, a declarat Alexandra Piha, manager Departament „EduTabere în străinătate” al IntegralEdu.

În cadrul târgului vor putea fi accesate peste 300 de EduTabere individuale și de grup din întreaga lume.

De asemenea, în cadrul WEF, cei interesați vor găsi informațiile necesare despre bursele de studii și împrumuturile studențești disponibile, vor putea face testele de orientare profesională dezvoltate de Cambridge Occupational Analysts și se vor putea înscrie la pretestări gratuite pentru examenele IELTS și Cambridge. Studenții români vor putea accesa și programe Work&Travel cu pachete promoționale speciale.

Organizatorii anunță că, pentru cei care doresc să ajungă la evenimentul din București, IntegralEdu, în parteneriat cu UBER România, pune la dispoziție o cursă gratuită în limita a 25 de lei. Cei interesați trebuie să își creeze un cont pe Uber.com/App și să introducă codul promoțional „wefairro”.

AGERPRES