PD a solicitat eliminarea abuzurilor la controalele în trafic

Poliţiştii vor avea dreptul să stopeze şoferii doar dacă aceştia vor încălca regulile de circulaţie. PD a solicitat eliminarea abuzurilor comise de poliţişti la controalele în trafic, a anunţat astăzi în cadrul unui briefing, liderul democraţilor Vlad Plahotniuc, informează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, decizia a fost luată în urma mai multor plângeri parvenite de la cetăţeni dar şi din partea mass-mediei, care a reflectat unele cazuri de abuz.

„Am cerut în urmă cu ceva timp colegilor din Guvern să vină cu o analiză, şi am aflat că în cadrul procesului de reformă de acum câţiva ani, sute de poliţişti, a căror atribuţie reală era să patruleze şi să asigure ordinea publică, s-au recalificat după bunul lor plac în agenţi de poliţie rutieră. Astfel, s-a constatat că în loc de 300 de agenţi rutieri, astăzi avem peste 1000, şi toţi nu fac altceva decât să oprească maşini, în special fără motiv,  pentru aşa-zise controale de rutină, care devin în realitate hărţuire a oamenilor şi generatoare de corupţie”, a opinat Plahotniuc.

Totodată, liderul PD a menţionat că a solicitat responsabililor din Guvern să ia atitudine la acest subiect. „Oamenii trebuie lăsaţi să circule în pace, atât timp cât nu au comis încălcări, iar poliţia trebuie să se concentreze pe intervenţia în cazuri concrete de ilegalitate în trafic”, a conchis Plahotniuc.