Ministrul Economiei Comertului si Turismului, Mihai Tudose participa la Reuniunea Reprezentantilor Ministerului Economiei Comertului si Turismului din Reteaua Externa, organizata de Ministerul Economiei Comertului si Turismului, in Bucuresti, luni, 6 iulie 2015. MARIUS DUMBRAVEANU / MEDIAFAX FOTO

Tudose: Impozitul pe venit va fi de 10%

Premierul Mihai Tudose a precizat joi că impozitul pe venit va fi de 10%, așa cum s-a anunțat, în context președintele PSD, Liviu Dragnea, menționând că deficitul va fi sub 3% în 2017 și sub același prag și în 2018.

Întrebat de jurnaliști despre „un raport al Comisiei Europene”, potrivit căruia „impozitul pe venit va scădea la 12%, nu la 10%”, aspect care ar fi fost evidențiat de senatorul liberal Florin Câțu, premierul a răspuns: „Domnul Câțu, haideți să vorbim, totuși, serios. Nu, nu. Noi vorbim de 10%, a vorbit domnul Câțu de 12%? (…) Noi o să avem impozitul de 10% pe venit, indiferent de ce visează domnul Câțu”.

Și în ceea ce privește posibilitatea depășirii deficitului de 3% în 2017, premierul a reacționat: „A stabilit domnul Câțu deja?”.

În același context, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, liderul PSD, a declarat că, potrivit calculelor făcute, deficitul va fi sub 3% în 2017 și sub același prag și în 2018.

„Haideți să așteptăm sfârșitul anului și, dacă deficitul va fi sub 3%, atunci ce o să mai spună și domnul Câțu și altcineva?”. (…) Noi am stabilit, am calculat, Guvernul pune în practică ceea ce e în programul de guvernare, va fi deficitul sub 3% în 2017, va fi sub 3% și în 2018″, a arătat Dragnea.

Premierul Mihai Tudose și președintele PSD, Liviu Dragnea, au participat, joi, la lucrările Consiliului SANITAS.

AGERPRES