Republica Moldova: Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, doar două partide ar accede în parlament 

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri în Republica Moldova, doar două partide ar accede în parlament, relevă rezultatele unui sondaj realizat de Asociația sociologilor și demografilor din Republica Moldova (ASDM), citat miercuri de publicația Independent.md, portalul Deschide.md și Radio Chișinău.

Potrivit sondajului, alegerile ar fi câștigate categoric de către Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (prorus, de stânga), care ar obține peste 34,9% din voturi.

La mare distanță, pe locul doi s-ar clasa Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS, proeuropean), al fostului ministru al educației Maia Sandu, cu 17,7% din voturi. Pe locul trei s-ar situa Partidul Democrat (PD, centru-stânga), cu 4,7% din sufragii, în condițiile unui prag electoral de 6%.

Dintre politicieni, de cea mai mare popularitate se bucură Igor Dodon, el fiind urmat de Maia Sandu și premierul în exercițiu Pavel Filip.

Totodată, 33% dintre cei intervievați s-au pronunțat în favoarea sistemului de vot mixt, 22% pentru liste deschise de partid și 20% pentru votul doar în circumscripții uninominale, conform Radio Chișinău.

Sondajul a fost realizat în perioada noiembrie — decembrie 2017, pe un eșantion total de 1.181 de persoane.

AGERPRES