Toate traseele naționale sunt practicabile, au anunţat autorităţile

Toate drumurile naționale din țară sunt practicabile, iar întreprinderile de întreținere specializate din teritoriu au împrăştiat în ultimele zile peste 1630 tone de material antiderapant. Anunţul a fost făcut astăzi de Administrația de Stat a Drumurilor, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, pe drumurile din ţară în weekend au activat 140 unități de utilaje speciale şi 273 de muncitori care au curăţat stratul de zăpadă şi au împrăştiat material antiderapant.

Solicitat de MOLDPRES, ofiţerul de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Liliana Pușcașu, a specificat că în ultimele 24 de ore, echipele de salvatori și pompieri au intervenit pentru tractarea șoferilor, care se aflau în dificultate pe drumurile naționale.

“De ajutorul salvatorilor a fost nevoie în apropiere de satul Lupa-Recea, raionul Strășeni, unde un microbuz a derapat de pe traseu și a rămas blocat. Aceeași situație a fost înregistrată, cu un automobil, în apropiere de satul Parcani, raionul Călărași, dar și cu un alt automobil lângă satul Meleșeni, același raion. Salvatorii au acordat ieri ajutor şoferului unei ambulanţe care nu a putut ajunge la un pacient”, a spus Puşcaşu.

Tot astăzi, conducerea capitalei a anunţat că drumurile în municipiu sunt curăţate, iar din cauza gheţuşului format pe trotuare 30 de persoane au ajuns la urgenţă cu diverse traumatisme. Tot în cadrul şedinţei operative a Primăriei Chişinău, șeful adjunct al Direcției de poliție a municipiului Chișinău, Silviu Mușuc, a spus că numai în primele ore ale dimineţii, în capitală, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile au avut loc 10 accidente rutiere în urma cărora o persoană a ajuns la spital pentru îngrijiri medicale.

Meteorologii anunţă că în săptămâna curentă vremea se va încălzi, iar temperaturile ziua nu vor scădea sub 0 grade Celsius.