Casa Memorială „Mihai Eminescu” de la Ipoteşti va fi redeschisă publicului

Casa Memorială „Mihai Eminescu” de la Ipoteşti va fi redeschisă publicului după patru luni de la închiderea sa pentru lucrări de reparaţii, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, managerul Memorialului Ipoteşti – Centrul de Studii Mihai Eminescu, Ana Sainenco.

Potrivit acesteia, casa în care s-a născut Eminescu urmează să fie redeschisă pe 14 ianuarie, cu prilejul Zilelor Eminescu, când se împlinesc 168 de ani de la naşterea marelui poet.

 

„Vizitatorii vin în primul rând pentru casa familiei Eminovici şi nu sunt tocmai bine dispuşi când văd că nu poate fi vizitată. Noi trebuia să facem această lucrare, să facem această investiţie acolo”, a afirmat Sainenco.

 

 

Casa Memorială „Mihai Eminescu” a fost închisă pe 4 septembrie, când au început lucrările de înlocuire a acoperişului din tablă şi a şarpantei. Investiţia, care s-a ridicat la peste 100.000 de lei, a fost realizată cu fonduri alocate de Consiliul Judeţean.

 

Acoperişul vechi al Casei Memoriale Mihai Eminescu a fost construit în 1978 şi prezenta un grad avansat de uzură. AGERPRES