Patru persoane au murit din cauza gripei în ultima săptămână

Medicii au anunțat că încă patru persoane au murit din cauza gripei în ultima săptămână. Este vorba despre trei adulți, care aveau și alte probleme de sănătate, dar și o fetiță de patru ani. Sunt peste 60 de cazuri noi de îmbolnăviri, atrag atenția specialiștii.

 Cele patru persoane care au decedat din cauza gripei sunt o femeie în vârstă de 75 de ani, din Cluj, care nu era vaccinată antigripal și avea probleme de sănătate anterioare, o femeie în vârstă de 67 de ani, din Harghita, un bărbat în vârstă de 62 de ani, din Hunedoara, și o fetiță în vârstă de 4 ani, din Maramureș.

Cu excepția fetiței de 4 ani, toate celelalte persoane aveau probleme medicale anterioare contactării virusului și nu erau vaccinat antigripal, informează Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

”De la începutul sezonului 2017-2018 au fost înregistrate 8 decese confirmate cu virus gripal, din care 4 tip B, 3 tip A, subtip (H1)pdm09 și 1 tip A, în curs de subtipare, față de 17 în sezonul precedent, din care 15 cu virus gripal tip A, subtip H3, 1 cu A(H1)pdm09 și 1 tip A, nesubtipat. De la începutul sezonului de supraveghere a infecțiilor respiratorii acute, a gripei și a SĂRI și până la dată de 28.01.2018 au fost confirmate cu laboratorul 152 cazuri de gripă”, se arată într-un comunicat al CNSCBT.