Circulaţia rutieră pe drumurile naționale este asigurată în condiții de iarnă, anunţă autorităţile

În prezent pe toate traseele din ţară circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă şi nici o porţiune de drum nu este blocată. În ultimele 24 de ore pe carosabil au fost împrăştiate peste 150 tone de material antiderapant, comunică MOLDPRES.

Solicitat de agenţie, Mihai Cireş, consultat  în serviciul operativ al Administraţiei de Stat a Drumurilor, a menţionat că în ultimele ore pe drumurile naționale s-au efectuat lucrări de patrulare, deszăpezire şi combatere a lunecușului. ”În procesul tehnologic au fost antrenate 20 utilaje speciale, care au împrăştiat 153,7  tone de material antiderapant, şi 82 de muncitori rutieri”, a spus Cireş.

Potrivit sursei citate, pe mai multe porţiuni de drum s-a format polei, din acest motiv participanţii la trafic trebuie să fie mai vigilenţi şi să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere, în special celor ce țin de dotarea automobilelor și conducerea acestora pe timp de iarnă.

Şi ofiţerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Liliana Pușcașu, a menţionat pentru MOLDPRES că până la ora 09.00 la ISGU nu a parvenit nici o solicitare de tractare sau intervenţie pentru scoaterea şoferilor împotmoliţi în zăpadă.

Potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, noaptea trecută pe teritoriul ţării s-au înregistrat următoarele temperaturi: zona nord -16-19°C, zona centru -15-18°C şi zona sud -14-17°C.  La finele săptămânii trecute, meteorologii au anunţat Cod Galben de schimbare bruscă a vremii, cu intervalul de acţiune 25 februarie – 2 martie. Totodată, până la 3 martie este valabil şi Codul Galben de intensificare a formării gheţii. Conform sursei citate, în perioada de referinţă, ca urmare a pătrunderii maselor de aer rece de origine arctică, se prevede schimbarea bruscă a valorilor termice. Astfel, în orele nocturne se aşteaptă temperaturi de minus 10-15 grade Celsius, iar în zilele de 26 februarie şi 1 martie, termometrele vor indica 15-18 grade de frig.