UN VERITABIL RĂZBOI FRATRICID

Încetul cu încetul începem să aflăm și ceea ce ni s-a ascuns în ultimii zece ani, cel puțin. Dar nu pentru că a venit timpul să știm și noi ce au făcut în spatele ușilor închise cei pe care tot noi i-am investit cu această putere de a decide în numele nostru.
Află, printre altele, că statul paralel din interiorul său este de fapt statul vertical (din afirmațiile generalului în rezervă Florian Coldea, adjunctul șefului SRI).
Începe lupta dezvăluirilor de budoar, de ceea ce s-a întâmplat la vârf, pe fondul prieteniilor conjuncturale, în care Victor Ponta, Liviu Dagnea, Gabriel Oprea, Crin Antonescu, Traian Băsescu, George Maior, Laura Codruța Kovesi, Florian Coldea încep să vorbească unul despre celălalt, începând șirul incredibilelor dezvăluiri, de genul liderii PSD vorbeau într-un cadru neconvențional (în vie, la pomana porcului sau chiar în sediile protejate ale SRI), despre una sau despre alta, în timp ce liderii locali erau fugăriți prin arestul preventiv să spună tot ce știu și chiar ce nu știu, dar să semneze ceea ce le dictează ”oamenii lui Kovesi”, despre Adrian Năstase, Dan Voiculescu, Victor Ponta via Dragnea, Oprea sau orice alt lider politic (indiferent de culoarea politică, căci îi întâlnim aici și pe Ludovic Orban și pe Vasile Blaga, găsiți mai apoi de instanțele de judecată nevinovați!) Mai mult începem să aflăm cum luptătorii de azi împotriva statului paralel (Victor Ponta și Liviu Dragnea) stăteau precum cățelușii, în lăbuțele din spate, să primească și ei un oscior de la șefii SRI, care, la rândul lor, aveau aceeași poziție față de președintele de atunci al României, cel care știa că a reușit să creeze deja, în al doilea său mandat prezidențial, un mecanism care poate să concureze pentru realizarea acelui perpetuu mobile, care singur își produce energia necesară funcționării sale, printr-un sistem independent de alte imixtiuni din exterior.
Dezvăluirile lui Liviu Dragnea privind ”lista lui Victor Ponta”, prin care acesta îi dădea de înțeles că șeful SRI, George Maior, i-ar fi dictat-o (în urma unor consultări cu Traian Băsescu, președintele de atunci al țării, puternic atacat de majoritatea parlamentară de 70% USL), vin să ne lase fără cuvinte și fără reacții, începând, în același timp, să ne ridice valul prostirii de pe ochi și să ne arate adevărata față a întâmplărilor de neînțeles, în momentul înfăptuirii lor, demisia intempestivă a lui Crin Antonescu din fruntea USL, mai apoi demisiile lui Victor Ponta din fruntea Guvernului și mai apoi a PSD. Ieșirea pe ușa infractorilor a lui Gabriel Oprea, scurtcircuitul guvernelor noi, Grindeanu și Tudose, care a pus PSD într-una din cele mai ingrate poziții, acelea prin care partidul a fost nevoit să-și trântească de două ori guvernele sale. Despre această nevoie de a se fugări printre mese încă nu am aflat secretul ce a impus acest tip de atitudine. Deocamdată ne situăm la dezvăluirile lui Liviu Dragnea, cel care astăzi pare a fi credibil chiar și pentru că el este unul dintre condamnații și pedepsiții, penalii, statului paralel, cel care din interiorul său, așa cum am mai spus, trebuie știut ca fiind statul vertical, după cum a dat ordin Florentin Coldea, astăzi civil, dar cu misiunea secretă în continuare, militară, privind sesizarea și combaterea vulnerabilităților lăsate cu mâinile goale pe câmpul tactic făcut țăndări de multitudinea dezvăluirilor de la Sebastian Ghiță citire.
La rândul său, cel mai proaspăt terfelit, cel cu gura cea mai mare, Victor Ponta, se pregătește să-și direcționeze atacurile spre Liviu Dragnea, promițându-i, în urma a ceea ce va spune el despre ”cel mai bun prieten al său”, 150 de ani de pușcărie (sic!)
Privim din nou înspre margini, acolo unde găsim un electorat al PSD dezorientat, din ce în ce mai pierdut în spațiu, alături de liderii locali, care încep să-și dea seama că au fost trădați, au fost minţiţi, părăsiți, sacrificați. De cine?! Cum de cine? De cei pentru care ei și-au sacrificat imaginea, destinul, cariera, pentru a-i prezenta comunității ca fiind produsele de marcă ale partidului. Acum toți aflăm cu stupefacție că liderii de aur ai scenei politice sunt de fapt oamenii de tinichea, deja ruginiți, lipsiți de strălucirea combatanților, a luptelor acestora la baionetă cu sistemul ticăloșit construit de Traian Băsescu, din care excelau Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi. Cea ce aflăm acum devine de-a dreptul stupefiant, cu atât mai mult cu cât vajnicii luptători, între două atacuri, se opreau să-și tragă răsuflarea și să mai închine un pahar cu ”dușmanii lor de moarte”, recapitulând chiar natura loviturilor date sau primite.
Fără prea multe ocolișuri, putem să afirmăm că România se pregătește de un veritabil război fratricid, de această dată românii de rând cu conducătorii politici care se vor dovedi că au mințit cu nerușinare pentru liniștea și siguranța lor.
ADI CRISTI