Circulaţia rutieră pe drumurile naționale este asigurată în condiții de iarnă, a anunţat ASD

Circulaţia rutieră pe drumurile naționale este asigurată în condiții de iarnă şi toate sectoarele periculoase sunt monitorizate în permanență. Anunțul a fost făcut astăzi pentru agenţie de către şeful Serviciului operativ al Administraţiei de Stat a Drumurilor, Sergiu Căpăţină, informează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, pe parcursul nopții trecute, pe drumurile naționale s-au efectuat lucrări de patrulare, deszăpezire şi combatere a ghețușului. „Au intervenit 143 de autospeciale și peste 300 de muncitori. Drumarii au utilizat peste 1192 de tone de material antiderapant. În prezent, sunt monitorizate toate sectoarele de drum și în caz de necesitate se va interveni”, a spus Căpăţină.

Solicitată de agenție, ofiţerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Liliana Pușcașu, a menţionat că, în ultimele 24 de ore, echipele de salvatori și pompieri au intervenit pentru tractarea mijloacelor de transport blocate în nemeți. „Pompierii au ajutat  la deblocarea și tractarea a unsprezece mijloace de transport. Printre vehiculele care au rămas blocate în zăpadă au fost înregistrate trei ambulanțe și un autobuz școlar. Cele mai multe intervenții ale pompierilor pe traseele din țară au avut loc în municipiul Comrat, unde angajații IGSU au deblocat cinci camioane din zăpadă. De intervenția salvatorilor a fost nevoie și în raioanele Hâncești, Strășeni, Soroca, Telenești, Orhei și municipiul Chișinău”, a afirmat Pușcașu.

Totodată, Serviciul Vamal a anunţat că din această dimineață și-a reluat activitatea punctul de trecere de tip debarcader ”Cosăuți”. Activitatea acestuia a fost întreruptă la data de 15 martie, din cauza creșterii nivelului de apă în râul Nistru.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunţat Cod Galben de schimbare bruscă a vremii, care va fi valabil în perioada 17-22 martie. Meteorologii au prognozat ninsori, polei, vânt și valuri de frig. Totodată, în următoarele zile se vor înregistra până la -2 grade Celsius ziua și până la -8 grade Celsius noaptea.