OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial

Peste 19 milioane de copii din lumea întreagă sunt nevaccinați sau parțial vaccinați,subliniază Organizația Mondială a Sănătății (OMS) cu prilejul Săptămânii Mondiale a Imunizării, marcată anul acesta între 24 și 30 aprilie.

 

Potrivit OMS, rata globală de acoperire a vaccinării a stagnat la 86%, neînregistrându-se schimbări semnificative în ultimul an.
Anul acesta, în contextul Săptămânii Mondiale a Imunizării, reprezentanții OMS subliniază necesitatea unei acțiuni colective de asigurare a faptului că fiecare persoană este protejată de bolile care pot fi prevenite prin vaccinare.
Campania de anul acesta se desfășoară sub temă „Protejați împreună, #vaccinurilefuncționează” și încurajează populația să depună eforturi suplimentare pentru a crește rata de imunizare în scopul binelui global.
Pentru a se obține acest lucru, Organizația Mondială a Sănătății recomandă autorităților să investească în eforturile de imunizare și să transforme vaccinurile într-o prioritate, iar oamenilor să se vaccineze și să-și vaccineze membrii familiei.
În anul 2018, Săptămâna Mondială a Imunizării are ca scop sporirea imunizării în lumea întreagăcu un accent deosebit pe sublinierea rolului pe care fiecare persoană îl poate avea în acest sens.
Sursa: SanatateaTV