Sibiu: Peste 200 de elevi din toată ţara, la Olimpiada Naţională de Meşteşuguri Artistice şi Tradiţionale

Peste 200 de elevi din toată ţara se vor întrece, de miercuri până duminică, în cadrul Olimpiadei Naţionale de Meşteşuguri Artistice şi Tradiţionale, un concurs care a ajuns la cea de a 23-a ediţie şi care va avea loc în Muzeul în aer liber ASTRA din Sibiu, au anunţat organizatorii într-o conferinţă de presă.

„Copiii învaţă nu numai să practice un meşteşug, dar şi să trăiască după regulile meşteşugarilor şi după ritmul unui sat tradiţional”, a declarat unul din directorii Muzeului ASTRA, Mirela Creţu.

La olimpiada dedicată meşteşugurilor tradiţionale vor fi şi invitaţi din Republica Moldova, Bulgaria, China şi Mexic.

Copiii beneficiază de acces gratuit în muzeu, de miercuri până duminică, şi au ocazia să înveţe printre altele, arta împletitului, a decupării hârtiei, caligrafie chinezească, confecţionat de măşti de operă sau cum să prelucreze lemnul. Nu doar copiii, dar şi adulţii au ocazia să îşi confecţioneze singuri cruciuliţe din lemn sau să îşi facă brăţări din Tricolor împletit, pe care şi le pot lua pe urmă acasă gratuit, au precizat organizatorii.

Premierea elevilor meşteşugari va avea loc duminică. Cei mai buni dintre participanţi vor primi premii în valoare totală de 22.000 de lei.

La această olimpiadă de meşteşuguri tradiţionale participă şi elevi cu dizabilităţi, potrivitorganizatorilor. AGERPRES