Guvernul va negocia cu Comisia Europeană un credit de 12 milioane euro în scopul susținerii potențialului de creștere

Comisia Europeană va acorda Republicii Moldova 12 milioane de euro în vederea consolidării potențialului de creștere printr-un mediu economic transparent, eficient, competitiv și rezistent. Cabinetul de miniștri a aprobat în ședința de astăzi hotărârea cu privire la inițierea negocierilor asupra Acordului de finanțare și instituirea grupului de negociatori, informează MOLDPRES.

Acordul prevede finanțarea a 12 milioane de euro de către Comisia Europeană, din cadrul Instrumentului European de Vecinătate și 250 mii de euro cofinanțare aprobate în cadrul Programului Anual 2017 al Uniunii Europene.

Delegația de negociatori va fi condus de Vitalie Iurcu, secretar de stat la Ministerul Economiei și Infrastructurii. ”Grupul de negociatori va purta negocieri cu Comisia Europeană în vederea alocării finanţării în termene cât mai restrânse şi în condiţii reciproc avantajoase”, se menționează în hotărârea de Guvern.

În baza Acordului, din banii Comisiei Europene va fi oferit suport în cele patru regiuni ale Republicii Moldova, respectiv Nord, Sud, Centru și UTA Găgăuzia pe domenii, ca dezvoltarea economică și oportunitățile de piață, consolidarea instituțiilor și buna guvernare, precum și pentru eficiență energetică, mediu și schimbări climatice.