Parlamentul a adoptat circa 200 de legi și hotărâri în sesiunea de primăvară. Printre cele mai importante documente se numără: proiectul Prima Casă, proiectul privind Tichetele de masă și construcția Arenei Chișinău. Anunțul a fost făcut astăzi de către președintele Legislativului, Andrian Candu, în cadrul unei conferințe de presă, în care a făcut bilanțul sesiunii de primăvară 2018, transmite MOLDPRES.

Speakerul a specificat că, în sesiunea de primăvară, au fost înregistrate în Parlament aproximativ 290 de inițiative legislative, cele mai multe venind din partea Guvernului, PDM, PSRM, PCRM și a Președinției. „Printre cele mai importante programe sociale se numără proiectul Prima Casă, în cadrul căruia au fost deja aprobate peste 220 de dosare. Extrem de important este și proiectul Tichetelor de masă – există deja patru operatori care prestează acest serviciu. Remarc și proiectul Arena Chișinău, reforma asistenței medicale primare, recalcularea pensiilor și majorarea alocațiilor pentru mai multe categorii de persoane”, a spus Candu.

Oficialul a menționat că, în sesiunea de primăvară, au fost întreprinse mai multe acțiuni privind implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. „Acțiunile vizează domeniul financiar-bancar și cel al justiției. În domeniul economic au fost adoptate mai multe acte legislative pentru dezvoltarea mediului de afaceri. Au fost susținute un șir de reforme regulatorii, prevederi pentru stimularea fiscală, declararea veniturilor, securitatea energetică, domeniul apărării, societatea civila, integritatea și lupta împotriva corupției”, a afirmat Andrian Candu.

Parlamentul s-a întrunit la finele săptămânii trecute în ultima ședință din sesiunea de primăvară. Potrivit legislaţiei, deputaţii se vor întoarce la muncă la începutul lunii septembrie, iar prima şedinţă plenară va avea loc cel târziu la jumătatea lunii septembrie.