Peste 230 de blocuri locative din Chisinau vor avea contoare noi de energie termică

Peste 230 de blocuri locative din capitală vor beneficia de contoare moderne, de ultima generație, pentru măsurarea consumului de energie termică. Lucrările de instalare a acestora au început astăzi și vor dura circa șase săptămâni, informează MOLDPRES.

Noile  mijloace de măsurare sunt dotate cu funcția de transmitere a datelor la distanță, ceea ce va permite ca specialiștii Termoelectrica să poată vizualiza în orice moment informații exacte cu privire la livrările de energie termică în blocul locativ respectiv. Totodată, potrivit companiei, contoarele vor asigura un grad mult mai înalt de precizie și transparență a consumului de energie termică, dar și vor avea o capacitate mai mare de arhivare a datelor înregistrate.

Potrivit directorului general Termoelectrica, Veaceslav Eni, termenul de exploatare a vechilor echipamente ajunge la 20 de ani. „Ne dorim ca în câțiva ani să putem asigura un sistem unificat de evidență a datelor de consum, asigurând la toate branșamentele blocurilor locative sisteme de evidență moderne și exacte”, a spus Eni.

Termoelectrica asigură evidența consumului  de energie termică prin intermediul a peste 8000 de  contoare de energie termică.