Premierul a solicitat introducerea ambroziei în lista plantelor interzise

Pavel Filip a abordat în debutul ședinței de ieri a Guvernului problema alergiei la ambrozie, pe care o semnalează tot mai mulți cetățeni. În particular, premierul a atras atenția asupra faptului că ambrozia nu se mai regăsește în lista plantelor interzise pe teritoriul Republicii Moldova, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol a Executivului.

În context, premierul a solicitat Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului să vină cu un proiect de hotărâre de Guvern, prin care ambrozia să fie reintrodusă în lista plantelor interzise.

„Această plantă provoacă o alergie destul de puternică. Și odată ce va fi inclusă în această listă, vor putea fi aplicate amenzi față de cei care vor încălca legea”, a spus Pavel Filip.

Totodată, premierul a solicitat responsabililor de la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, dar și celor din cadrul Oficiului Național al Viei și Vinului să informeze publicul larg, cât mai repede posibil, despre agenda activităților desfășurate de Ziua Națională a Vinului.

„Rugămintea mea este să valorificăm din plin acest eveniment, care a crescut ca număr de turiști, care ne vizitează în fiecare an. Oamenii din timp se pregătesc, își procură bilete și de aceea, dacă ne dorim mai mulți turiști la Ziua Vinului – cât mai repede faceți publică agenda acestei sărbători și informați Agențiile de Turism”, a conchis șeful Executivului.

Ziua Națională a Vinului se desfășoară anual în Republica Moldova, în primul week-end al lunii octombrie, începând cu anul 2013.