Militarii moldoveni participă la exercițiul „Rapid Trident 2018” din Ucraina

Militarii Armatei Naționale  participă la exercițiul multinațional „Rapid Trident 2018”. Aceștia au demarat antrenamentele la Centrul internațional de pregătire pentru operațiuni de menținere a păcii „Yavoriv” din regiunea Lviv, Ucraina, informează MOLDPRES.

Potrivit maiorului Nicolae Frăsîneac, comandantul contingentului, cei 70 de ofițeri și subofițeri din Brigada „Moldova” și Batalionul 22 menținere a păcii, sunt instruiți în cadrul unei companii multinaționale formată din militari ucraineni, români, bulgari, americani și polonezi, conform unui scenariu specific operațiunilor de menținere a păcii.

Ministerul Apărării a specificat că militarii execută misiuni de negociere şi mediere, misiuni la punctele de comandă și control, de escortare a convoiului, patrulare, precum și acțiuni tactice în teren.

Exercițiul „Rapid Trident 2018” se va încheia la 15 septembrie și are drept scop pregătirea pentru misiuni internaționale de menținere a păcii și creșterea interoperabilității între militarii statelor participante.

Armata Națională participă la acest exercițiu începând cu anul 2006.