La Tbilisi a fost semnat un Memorandum de înțelegere între administrațiile parlamentelor din Europa de Est

Un Memorandum de înțelegere între administrațiile parlamentelor din țările Europei de Est a fost încheiat  la Tbilisi, Georgia. Documentul a fost semnat de Secretarii Generali ai legislativelor din șase state în cadrul primei reuniuni de acest fel, transmite MOLDPRES.

Prezentă la eveniment, Ala Popescu, Secretarul general al Parlamentului, a menționat că „reuniunea reprezintă o bună oportunitate de a stabili relații productive între administrațiile parlamentelor țărilor participante”.

Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului de la Chișinău, obiectivul Memorandumului este de a stabili o rețea de cooperare și schimb de bune practici între părți, stabilind, astfel, un cadru nou de colaborare privind modalitățile de consolidare a relațiilor interparlamentare.

Conform prevederilor documentului, părțile s-au angajat să depună toate eforturile în vederea consolidării capacităților profesionale și identificării celor mai bune soluții la provocările comune actuale.

Evenimentul de la Tbilisi a întrunit Secretari Generali din Parlamentul Georgiei, Adunarea Națională a Republicii Armenia, Milli Mejlisul Republicii Azerbaidjan, Adunarea Națională a Belarusului, Rada Supremă a Ucrainei,  Parlamentul Republicii Moldova și reprezentanți ai Bundestagului Republicii Federale Germania.