La Tiraspol s-au reunit grupurile de lucru pentru acte de stare civilă și documentare a populației

Grupurile de lucru pentru acte de stare civilă și documentare a populației s-au reunit astăzi, după o pauză ce a durat din iulie 2016, la sediul din Tiraspol al Misiunii OSCE în Moldova. La ședință au participat și reprezentanții din cadrul formatului de negocieri „5+2”, au comunicat agenției MOLDPRES surse din cadrul Biroulului politici de reintegrare.

Discuțiile s-au axat pe prezentarea noilor modificări în legislația Republicii Moldova în materie de prestare a serviciilor de acte civilă pentru locuitorii din stânga Nistrului și mun. Bender, în special introducerea unui nou articol, 131, în Legea nr. 100/2001 privind actele de stare civilă.

S-a subliniat că eliberarea de către Agenția Servicii Publice a documentelor de stare civilă la cererea locuitorilor din regiunea transnistreană a fost și rămâne un proces continuu, realizat în vederea asigurării drepturilor și libertăților acestor cetățeni.

Partea moldovenească a opinat că un mecanism de schimb informațional în acest sens poate fi aplicat doar cu condiția respectării rigorilor cu privire la protecția datelor cu caracter personal.

Schimbul de opinii pe marginea acestor și altor subiecte de actualitate va continua la următoarea ședință, data urmând a fi stabilită în regim de lucru.