Viorica Dăncilă, întrevedere cu Fatima Bint Mubarak, soţia fondatorului EAU, ”Mama Emiratelor”

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a efectuat o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite, prilej cu care a avut o întrevedere cu Alteţa Sa Şeica Fatima Bint Mubarak, ”Mama Emiratelor”, soţia fondatorului Emiratelor Arabe Unite, a anunţat Guvernul într-un comunicat de presă.

”Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a efectuat o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite, prilej cu care a avut o întrevedere cu Alteţa Sa Şeica Fatima Bint Mubarak, <Mama Emiratelor>, soţia fondatorului EAU. La întrevedere, Viorica Dăncilă a fost însoţită de Sorina Pintea, ministrul sănătăţii, şi consilieri din aparatul propriu de lucru al Prim-ministrului României. Cu această ocazie, s-a discutat despre stadiul relaţiei bilaterale româno-emirateze, sens în care prim-ministrul român a reconfirmat angajamentul Guvernului României pentru consolidarea relaţiilor ţării noastre cu lumea arabă, obiectiv evidenţiat în Programul de guvernare 2017-2020”, se arată în comunicatul Guvernului remis MEDIAFAX.

 Potrivit sursei citate, Viorica Dăncilă a transmis ”aprecierea faţă de ospitalitatea şi sprijinul acordat de autorităţile emirateze cetăţenilor români care au ales să lucreze sau să se stabilească în EAU, amintind că aceştia aduc o contribuţie importantă la dezvoltarea Emiratelor Arabe Unite, precum şi la consolidarea relaţiilor de prietenie dintre cele două state”.

”Pe acest fundal, a exprimat convingerea că autorităţile emirateze vor continua să acorde sprijin comunităţii româneşti. De asemenea, în cursul întrevederii, oficialul român a exprimat apreciere faţă de activitatea Alteţei Sale Şeica Fatima Bint Mubarak în domeniile educaţiei şi drepturilor femeilor, sens în care a arătat că România acordă o mare importanţă respectării drepturilor universale ale omului, precum şi prezervării caracterului universal, imparţial, neselectiv şi indivizibil al acestora. Întrevederea a prilejuit, totodată, şi un schimb de opinii pe elemente legate de evoluţiile de securitate la nivel regional şi internaţional, cu accent pe relaţiile UE-Consiliul de Cooperare al Golfului, disensiunile dintre statele din Golf şi Yemen. În acest context, Viorica Dăncilă a transmis că România încurajează şi sprijină toate formele de dialog politic, ca mijloc principal de gestionare a problemelor lumii arabe şi de identificare a celor mai bune soluţii pentru eliminarea tensiunilor dintre statele din regiune”, mai informează Executivul.

Premierul Dăncilă a menţionat că ţara noastră va prelua Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru al anului 2019, şi va continua să acorde o importanţă deosebită Vecinătăţii Sudice a Uniunii Europene.