Peste 150 mii de funcţionari vor beneficia, de la 1 decembrie 2018, de creşteri salariale semnificative, anunţă PDM

Peste 150 mii de funcţionari vor beneficia, începând cu data de 1 decembrie 2018, de creşteri salariale de minimum 20%, iar niciun angajat nu va avea salariul mai mic de 2000 de lei. Salarii majorate vor ridica profesorii, medicii, asistenţii sociali şi funcţionarii din primării. Anunţul a fost făcut astăzi de către liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, la finele şedinţei săptămânale a formaţiunii, comunică MOLDPRES.

Potrivit lui Plahotniuc, reforma salarizării, care poartă denumirea de „Salarii bune pentru Moldova”, se va desfăşura în două etape şi prevede creşteri salariale de minim 20 la sută pentru angajaţii bugetari.

„Economia este în creștere, ceea ce ne permite nouă astăzi să venim cu o inițiativă extraordinară, care îi va face de data asta pe cetățeni să simtă această creștere economică, la modul cel mai direct, în buzunarele lor. Datorită acestei reforme a salarizării, peste 150 mii de bugetari vor avea majorări esențiale la salarii. Printre domeniile profesionale vizate de reforma salarizării sunt educația, sănătatea, asistența socială, autoritățile publice locale. Pentru aceste categorii de bugetari, salariile vor crește cu 20, cu 50, iar pentru unii chiar şi cu 90 de procente, ceea ce este o creștere de salarii fără precedent în Republica Moldova”, a spus Plahotniuc.

Conform sursei citate, mai multe detalii despre reformă vor fi oferite de guvern în zilele următoare. „Vreau să menționez că noi planificăm deja a doua etapă a reformei salariale, astfel ca, în primăvara anului 2019, cei care acum nu au beneficiat de creşteri salariale să aibă salarii mai mari”, a conchis preşedintele democraţilor.

Potrivit datelor statistice, în R. Moldova circa 36 mii de angajaţi primesc salarii sub 2000 de lei.