SCURSURA NAȚIUNII

Codrin Ștefănescu continuă să fie mârlan. El nu poate fi altfel decât ceea ce este.  Atât de sincer și de firesc se exprimă încât nu-l prinde niciun altfel de rol. Dar nu pentru că nu ar vrea să fie și altfel, ci pur și simplu pentru că nu știe, nu poate. Este ca un fel de blestem valabil numai într-o procesiune de magie neagră, pe drumul mortului spre cele veșnice. Codrin Ștefănescu este în stare să joace ambele roluri, ale mortului și ale bocitoarei, surprinse într-o tăcere comună  strecurată între sensurile cuvintelor nerostite dar intuitibile. Mârlănia lui Codrin Ștefănescu nu izvorăște din tăcere. În forma sa natural el de fapt nici măcar nu tace.Vorbește într-una, ”ca o moară hodorogită”, fără ca să comunice ceva inteligibil, lăsând în urma sa doar acea duhoare a nesimțirii, a lătratului câinelui turbat. Nimic altceva. Ei bine, ar spune și subiectul dezbătut astăzi sub ”Paratrăsnet”, atunci de unde tăcere într-o așa de mare hărmălaie? Aici este aici. Codrin Ștefănescu prin tot ceea ce spune lasă în locul comentariului o mare tăcere, rezultatul lui no coment! Dar nu din cauză de ”nu mai avem ce să spunem”, ci din contra, din cauză de ”este mult mai bine să nu te pui cu prostul”. Lasă-l în prostia sa să-și construiască un ”univers paralel”, un spațiu, fie el și virtual, în care să se simtă stăpân, a tot stăpânitorul celui care are tot timpul dreptate”.

Originea lui Codrin Ștefănescu este un special. Din tot ceea ce lasă de înțeles nu dă semen că pe el l-ar fi născut o mama. Așa cum cercetătorul Hurduc ne descoperă a fi teleportați din viitor, negându-ne romantismul evoluției noastre darwiniste sau măcar aceea a boțului de lut peste care Dumnezeu a presărat suflare, Codrin Ștefănescu pare a fi născut pe care artificială, din împerecherea prostiei cu răutatea crasă, fără scrupule.

Liviu Dragnea, un alt personaj funebru pentru ”grija noastră cea de toate zilele”, nu ezită să-l folosească pe Codrin Ștefănescu exact pentru rolul pentru care a fost (să spunem) născut. Să scuipe, să înjure, să latre înfiorător, doar pentru a elibera calea pe care merge liderul maxim. (mai maxim decât viteza maximă posibilă, nu admisă). Acest Lucifer, cu legitimație de secretar general adjunct (nici măcar plin să fi fost), sare la gâtul oricui I se spune, căci arm ai trebui să amintim un amănunt, baragladina nu are capacitatea decât de a asculte un ordin și nicidecum de a gândi cu mintea lui un posibil scenariu de genul: Astăzi mușc din pulpana Corinei Crețu, de exemplu. Nu. El acționează numai la comandă. O comandă explicită, fără a lăsa urme de ambiguitate. Corina Crețu trebuie făcută una cu pământul, indiferent de ce a făcut ea pentru țară. Oare cine să fie la celălalt capăt? Cine să-i formuleze, redacteze și să semneze ordinal de luptă? Pălărie într-un picior, / ghici ciupercă ce-i? (sau în acest caz se poate citi și ”cine-i?”) Evident că și această întrebare intră în categoria întrebărilor cu un singur răspuns, atâta timp cât, toată puterea a fost acaparată de Liviu Dragnea. Nimeni nu are voie să miște-n jurul său! Doar el taie, spânzură și pupa pe toți cei care depind de el, iar de el depind toți cei care nu vor ”să miște morți”.

Atacul fără precedent asupra Corinei Crețu, comisar European, singurul demnitar de rang înatl al Comisiei Europene care nu și-a pierdut încrederea în România și care face în așa fel încât absorbția de fonduri europene să nu fie dezastruoasă, cu toată opoziția guvernaților de la București, este atacată astăzi mișelește, nebunește, demențial de ”Nebunul prezidenţial”, acest neica nimeni, venit pe filiera unui alt Nebun (Dumnezeul să-l ierte și mai apoi să-l odihnească), acuzând-o de trădare de țară! Dacă tâmpenia nu ar fi fost inventată până la Codrin Ștefănescu, atunci aceasta cu siguranţă că și-ar fi putut semna actul de naștere exact cu acest tip de declarație: Corina Crețu, trădătoare de țară!”

„Nu vă ascund că sunt foarte afectată de atacurile provenite din interiorul partidului căruia i-am dedicat 30 de ani din viaţă mea. Foarte trist. Va mulţumesc tuturor pentru sprijin şi susţinere, după cum mulţumesc tuturor organizaţiilor mass-media pentru obiectivitate, în ciuda contractelor pe sume incredibile pe care le primesc de la ministerele Guvernului pentru denigrarea tuturor care nu se aliniază directivelor partidului. Un partid în care am crezut şi am sperat că poate îmbunătăţi viaţă oamenilor. Din păcate, a devenit mai rău decât mi-aş fi putut vreodată imagina. De această dată, voi merge până la capăt, cu un proces în care partidul sau Dl Ştefănescu să îmi demonstreze, mie şi opiniei publice, cum trădez interesele naţionale ale României”, este mesajul transmis de Corina Creţu.

În replică, panorama de serviciu a lui Liviu Dragnea încearcă să repete ceea ce a mai reținut din tema pentru acasă data pentru a doua zi: ”Îi transmit doamnei comisar european că dacă vrea să transformăm chestia asta în instanță e ok. Repet, i-am cerut să nu uite că a ajuns acolo pe listele PSD și să nu uite că este româncă. Dacă ministerele decid să facem anumite proiecte în parteneriat public – privat și nu în sistemul negociat de Guvernul Cioloș, eu am încredere în Guvernul PSD. Dacă vrea să mergem în instanță, mergem în instanță. Nu trebuie să plătim ca și cum am face 10 spitale în loc de trei”.

Rușine pentru noi, cei mulți, cei care nu vom cere, înaintea campaniilor electorale, eliminarea de pe liste a acestor scursuri, care intoxică nu numai apa de băut, cât mai ales întregul mediu înconjurător.

ADI CRISTI