Cea de-a opta lumânare de Hanuka, aprinsă în Parcul Colţea

Preşedintele Fundaţiei Chabad Lyubavitsh România, rabinul Naftali Deutsch, a aprins duminică seară în Parcul Colţea cea de-a opta lumânare a sărbătorii Hanuka, în prezenţa ambasadoarei statului Israel în România, Tamar Samash.

„Bună seara! Bine aţi venit să aprindem a opta lumânare de Hanuka! (…) În fiecare seară, timp de opt zile, de Hanuka, noi aprindem încă o lumânare şi a doua, şi a treia şi aşa mai departe. În această seară o aprindem pe cea cu numărul opt. În fiecare zi noi facem flacăra mai tare şi mai puternică. Noi învăţăm din lumânare de Hanuka, noi învăţăm din flacără, din lumină. În fiecare zi noi trebuie să câştigăm mai multă putere şi noi trebuie să dăm oricui de lângă noi lumină şi căldură. Noi trebuie să aprindem lumânare de Hanuka la familia noastră, la prietenul nostru, comunităţii noastre. Noi aprindem a opta lumânare de Hanuka”, a afirmat rabinul Naftali Deutsch.

Participanţii prezenţi la eveniment au aprins câte o luminiţă de Hanuka.

Aprinderea celei de-a opta lumânări de Hanuka a fost urmată de un concert oferit de Fundaţia Chabad Lyubavitsh România. AGERPRE