MĂLIN BOT SAU LIVIU DRAGNEA

PSD iese la atac cu toate armele în preajma votării moțiunii de cenzură. De fapt, social-democrații au ținut să dea o serie de răspunsuri care să le mai trezească electoratul. ”Uite că ăștia, care vorbesc prin glasul lui Liviu Dragnea, au dreptate. România este tratată de oficialii europeni ca fiind o țară cu probleme, o țară care nu se poate alătura la aceeași masa cu neprihăniții din cancelariile în care se joacă Puterea discreționară a lumii. Liviu Dragnea a încercat să dea adevărului șansa să vorbească, să se facă auzit, să ridice în picioare sala în care a fost organizat Consiliul Național al PSD. Liderul celui mai mare partid politic al țării a riscat să ironizeze întregul parcurs pe care l-a făcut coaliția majoritară, care a asigurat acea majoritate necesară unei bune guvernări. Ironia, de această data, a avut rolul de a developa instantaneu realitatea.

Unul dintre cele mai mari câștiguri ale discursului lui Liviu Dragnea, pe care acesta l-a rostit la Consiliul Național al PSD, poate fi considerată intenția PSD de a-l acuza pe președintele de înaltă trădare, atunci când acesta face ceea ce a făcut, prin declarațiile impardonabile rostite în țară și în străinătate împotriva interesului României.

Demontarea protocoalelor semnate între SRI și Justiție ar trebui demontate și analizate în vederea stabilirii unor vinovății, astfel încât să existe și în România un revers al medaliei, iar cineva ar trebui deja să răspundă.

Energie, gaze, justiție, impozitul pe profit (marile lanțuri de hipermarketuri cu profituri ridicole rapoarte: 0,5% sau 0,8‰) demonstrează că nimănui nu-i pasă de ceea ce este al nostru. NImănui nu-I pasă de acest jaf la drumul mare.

Discursul lui Liviu Dragnea nu iese din tipicul discursurilor de stânga, care nu a ezitat să amintească creșterile de salariu, de sporuri, fără însă a lăsa eficiența funcționarului public ascunsă în dezinteres, nepăsare, blocaj în impasibilul ”nu se poate!”.

Lungimea discursului lui Liviu Dragnea nu s-a lăsat mai prejos decât aceea a discursurilor de tristă amintire, noutatea fiind acoperită de accentele de înțepătură de albină puse pe adversarii politici, dar mai ales pe acțiunea celor din

Reorganizarea administrației centrale, dar și locale a venit precum bomboana pe colivă, fiind o veste bună, în timp ce vestea rea, cu care s-a început Consiliul Național PSD, prin glasul lui Marian Oprișan, aceea al amnistiei și grațierii, vor renaște revoltele stradale. Oare de ce ? Din nou la vestele galbene, la care se va aduna și vesta galbenă a președintelui, pe care am aflat că o are în portbagaj, adevăr mărturisit de președintele Klaus Werner Iohannis, premierului Theresa May, dar nu și lui Emmanuel Macron.

Discursul în sine, al liderului PSD, a fost transmis în direct de toate televiziunile de știri din țară, încercând astfel să acopere o cât mai mare audiență.

Liviu Dragnea nu ezită să se recnoască ca fii omul în care se poate avea încredere, omul care este în stare să se sacrifice pentru țară, un lider care încearcă să păstreze unitatea în partid, acum când din ce în ce mai multe evadări au dat senzația că totul se prăbușește. Atacurile lui Liviu Dragnea a fost bine țintit, pe ținte personalizate: multinaționale cu veniturile impozitate în paradisurile fiscale, Consiliul European, Comisia Europeană – cu amestecurile grosolane ale acestora în politica internă a României, declararea autostrăzilor ca obiective de securitate naționaleă, acordarea a două salarii suplimentare pentru funcţionarii publici (normă de hrană), sporuri suplimentare pentru profesori, de 10%.

Toate acestea trebuiau să poarte un nume, un singur nume care să fie din ce în ce mai fixat în mentalul colectiv: PSD și ALDE, coaliția politică, care știe, care vrea, care poate! Cine mai știe ce este bine sau rău, ce este adevărat sau fals, cine mai are dreptate? Mălin Bot sau Liviu Dragnea?

ADI CRISTI