Vicepremierul pentru Reintegrare a avut o întrevedere cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare Cristina Lesnic a avut ieri o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chişinău, E.S. Dereck J. Hogan, a comunicat pentru MOLDPRES Biroul politici de reintegrare.

Cristina Lesnic a făcut o succintă trecere în revistă a evoluțiilor și a realizărilor marcate în anul curent pe dimensiunea reglementării transnistrene, cu enunțarea aspectelor prioritare ce urmează a fi abordate în procesul de negocieri pe parcursul anului viitor.

Totodată, vicepremierul a mulțumit oficialului american pentru susținerea acordată de către SUA în procesul de definitivare a textului Declarației cu privire la evoluțiile procesului de reglementare a conflictului transnistrean în formatul „5+2”, aprobată pe 7 decembrie 2018, la Milano, la reuniunea Consiliului de Miniștri al OSCE.

În cadrul discuțiilor purtate, Cristina Lesnic s-a referit și la recenta platformă de dialog stabilită între Chișinău, Kiev și Tbilisi, fiind formalizată printr-un Memorandum de înțelegere și de cooperare reciprocă, prin care s-a creat cadrul de cooperare necesar în vederea realizării schimbului de bune practici în promovarea politicilor de reintegrare de către autoritățile constituționale și a inițierii cooperării regionale aprofundate pe aspecte de interes comun.

În finalul discuțiilor E.S. Dereck J. Hogan a mulțumit vicepremierului Cristina Lesnic pentru dialogul constructiv și informațiile comunicate, evidențiind disponibilitatea SUA de a sprijini procesul de reglementare prin oferte de asistență tehnică și proiecte menite să promoveze măsurile de consolidare a încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului.