Galaţi: Un nou caz de gripă A H3 la un bărbat de 60 de ani

Un bărbat de 60 de ani din judeţul Galaţi a fost internat cu virusul gripal de tip A, subtipul H 3, la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi, a anunţat marţi directorul unităţii sanitare, Mihaela Debita.

Potrivit acesteia, bărbatul a fost transferat de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi şi era nevaccinat antigripal.

Tot la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi a fost iniţial internată o femeie de 26 de ani, tot cu virusul gripal de tip A, subtipul H 3. Femeia, însărcinată în cinci săptămâni, era nevaccinată antigripal şi a fost depistată în ambulatoriul spitalului. Ea a plecat acasă unde va primi tratament. Medicul ginecolog al acesteia va stabili dacă sarcina este sau nu pusă în pericol.

O femeie, de 51 DE ani, din judeţul Galaţi, a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi din cauza virusului gripal de tip A, subtip H 1, a anunţat marţi, reprezentantul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Ani Nistor.

Potrivit acesteia, femeia suferea de hipertensiune şi obezitate şi era nevaccinată antigripal.

„Era în stare foarte gravă, avea numeroase alte afecţiuni, printre care obezitate morbidă şi hipertensiune. Am înţeles că petrecuse recent zece zile în Anglia, nu ştim dacă acolo a contactat boala”, a precizat doctorul Ionuţ Băneşanu de la Spitalul de Urgenţă Galaţi.

De asemenea, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a anunţat, sâmbătă, că a fost confirmat primul deces pe anul acesta la un caz confirmat cu virus gripal, tip A, subtip H3 – un bărbat, de 53 ani, din judeţul Galaţi, având condiţii medicale preexistente şi nevaccinat antigripal. Bărbatul era internat la Institutul Oncologic din Iaşi, unde urma un tratament, suferind de leucemie în fază terminală. AGERPRES