La Chișinău se va desfășura un miting-recviem de comemorare a victimelor Holocaustului

Parlamentul, în parteneriat cu Comunitatea evreiască din Moldova și Guvernul Republicii Moldova, organizează pe 29 ianuarie curent o serie de evenimente dedicate comemorării victimelor Holocaustului, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a legislativului.

Președintele parlamentului Andrian Candu, alături de comunitatea evreiască, reprezentanți ai comunității rome, invitați de peste hotare și oficiali din Republica Moldova vor, participa la 29 ianuarie, ora 10.00, la mitingul-recviem de comemorare a victimelor Holocaustului.

Statul R. Moldova a însușit lecția trecutului și a înțeles să acționeze împotriva uitării și a oricăror forme ale intoleranței, discriminării, rasismului, antisemitismului și xenofobiei. Acțiunile de comemorare a victimelor Holocaustului sunt expresia datoriei de a recunoaște și asuma crimele comise împotriva comunității evreiești și a comunității rome. Suntem obligați să înțelegem lecțiile trecutului, pentru a nu admite vreodată repetarea lor, a spus Andrian Candu.

Toți cei care vor putea veni în această zi sunt așteptați la Monumentul victimelor fascismului, din Calea Orheiului.