Pregătirea Congresului al XIV-lea al UDMR, tema principală a CRU de la Târgu Mureş

Pregătirea celui de-al XIV-lea Congres al UDMR, care va avea loc în perioada 22-23 februarie, la Cluj-Napoca, precum şi dezbaterile privind modificarea statutului şi programului politic al organizaţiei, sunt temele principale ale Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU), care se întruneşte vineri, la Târgu Mureş.

Şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali va începe cu prezentarea raportului politic al preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, şi al preşedintelui executiv, Porcsalmi Bálint, privind stadiul pregătirilor pentru Congres în care se va alege şi preşedintele Uniunii pentru următorii patru ani.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat, la începutul acestei luni, că va candida pentru un nou mandat de patru ani la conducerea Uniunii, în cadrul Congresului de la Cluj-Napoca.

Potrivit deciziilor adoptate în luna octombrie, la CRU de la Miercurea Ciuc, viitorul congres al UDMR are ca scop principal creionarea unui proiect pentru viitorul comunităţii maghiare din Transilvania pe următorii 15-20 de ani. Documentul va conţine viziunea pentru viitor a UDMR şi va cuprinde elemente importante care ţin de educaţie, de infrastructură, de politici fiscale, de dezvoltare economică a Transilvaniei şi a României.

Înainte de