Guvernul va aloca un milion de lei pentru promovarea candidatului la Premiul Nobel pentru Pace, Ion Lazarenco

Cabinetul de miniștri a decis să aloce un milion de lei pentru promovarea candidatului la Premiul Nobel pentru Pace, Ion Lazarenco, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a guvernului.

„Eu, personal, mă mândresc cu acest om, chiar dacă este plecat de mai mult de 20 de ani în Irlanda, a înotat mereu în calitate de cetățean la Republicii Moldova și s-a înfășurat cu drapelul țării după victoriile obținute. Aceasta este o lecție de patriotism pentru noi. Ion Lazarenco a demonstrat că dacă există voință și curaj, atunci se obțin rezultate”, a spus Pavel Filip.

Ion Lazarenco a mulțumit prim-ministrului pentru susținere și decizia de a îl înainta la Premiul Nobel pentru Pace. „Eu am crezut în visul meu, în mesajul meu și îi mulțumesc domnului prim-ministru pentru această decizie eroică de a înainta candidatura mea. Cred în noi ca țară, dacă o sa ne unim forțele, de la mic la mare, o să producem schimbarea. Împreună putem deveni ambasadori ai păcii și ai binelui”, a menționat Ion Lazarenco.

Premierul a precizat că acum este momentul să demonstrăm că moldovenii pot fi uniți. „Cred cu tărie că Republica Moldova este ca Ion Lazarenco – ambițioasă și rezistentă, așa că dacă ne organizăm și ne mobilizăm pentru promovarea sportivului, o să avem cu ce ne mândri în continuare”, a conchis Pavel Filip.

Ion Lazarenco este prima persoană de pe glob care a traversat din prima încercare cele șapte strâmtori. În același timp, el a înotat pe râul Nistru pentru a atrage atenția comunității asupra conflictului transnistrean. Primul său proiect a fost „Înotul de Pace de pe Nistru”, pe o distanță de 240 km, parcursă în 8 zile, în scop caritabil. Un alt proiect realizat cu mesaj de pace și prietenie este proiectul „Nistru unește Moldova”.

Laureații Premiului Nobel vor fi anunțați în luna decembrie curent.