”Zilele Educaţiei Medicale”, de vineri până pe 7 aprilie, la UMF

Opt sute de studenţi medicinişti sunt aşteptaţi să participe, în perioada 29 martie – 7 aprilie, la cea de-a XII-a ediţie a evenimentului „Zilele Educaţiei Medicale”, care este organizat de Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB) la Palatul Facultăţii de Medicină din Bucureşti (Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila’).

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, anul acesta, manifestările se vor desfăşura pe parcursul a 10 zile, participarea fiind gratuită pentru toţi studenţii înscrişi.

„Acest proiect a luat naştere din dorinţa studenţilor la Medicină de a le oferi colegilor din toţi anii de studiu oportunitatea de a avea acces la o educaţie complementară ariei curriculare standard. Astfel, colegii noştri pot participa, la alegere, la o conferinţă, un workshop şi o activitate de educaţie medicală, dintr-o paletă largă de evenimente: 9 conferinţe, 40 de workshopuri şi 20 de activităţi de educaţie medicală”, a declarat Rareş Băloi, preşedintele SSMB, citat în comunicatul de presă.

Organizatorii afirmă că activităţile de educaţie medicală fac parte dintr-un concept – introdus recent în tematicile internaţionale -, care facilitează procesul de învăţare şi dezvoltarea pluridisciplinară atât individuală, cât şi a grupurilor.

„De-a lungul timpului, ZEM a devenit mai mult decât un congres – a devenit o experienţă. Ne încurajăm colegii să vină în contact cu mediul academic, dorim să le captăm interesul şi să stimulăm curiozitatea, dorinţa de a şti”, a mai spus preşedintele SSMB.

„Zilele Educaţiei Medicale” este un proiect realizat de studenţi pentru studenţi în cadrul Departamentului pentru Educaţie Medicală (Standing Committee on Medical Education) din cadrul FASMR şi a fost iniţiat la nivel local în 2008 de către SSMB şi implementat din anul 2010 la nivel naţional, în Universităţile de Medicină partenere din Cluj, Craiova, Iaşi, Sibiu, Târgu Mureş şi Braşov. AGERPRES